Finchoklad

Jag ska inte hymla med att jag äter helt vanlig choklad då och då. Och även chips, glass och andra ”fulprodukter” med långa, krångliga ingredienslistor och skyhögt innehåll av socker, fett och salt. Varför? För att jag ibland är väldigt sugen på det helt enkelt.

 

kakaobolaget

Men ändå blir jag så glad när jag får tag på fina produkter som den här chokladkakan med en ingredienslista som består av två saker: kakaobönor och socker. Uppenbarligen det enda som behövs för att få till (väldigt god) choklad!

All choklad – mörk, ljus, ful, fin – innehåller ungefär samma mängd energi, drygt 500 kcal/100 gram choklad. Fettmängden varierar lite, men brukar ligga på 30-40 gram/100 gram. Sockermängden varierar mer, så där kan det vara värt att hålla utkik om du vill undvika det. Och ju mer kakaobönor chokladen är gjord på desto mer antioxidanter!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..