Syrlig helgsmoothie

En mycket god och nyttig smoothie att njuta av i helgen. Jag gjorde den främst för att bli av med stora mängder citronmeliss. Smaken är frisk-syrlig, en smak som många upplever att det dämpar sötsuget – testa!

citronmeliss

2 glas =

En avokado
En banan
En stor näve citronmeliss
En citron (skalet och köttet)
En näve frusen mango
Tre cm färsk finriven ingefära
Några deciliter havredryck (går säkert med allan mylk, vanlig mjölk eller yoghurt också!)

Mixa, häll upp och drick!

Citronmeliss (liksom andra örter) innehåller väldigt mycket antioxidanter. Dessutom sägs det vara rogivande och sömnfrämjande.

 

  1. Elsa skriver:

    Hej Karin! Har du några tips på bra veggomat för mig som är allergisk mot gluten, nötter och baljväxter? Tycker ofta det blir svårt att hitta bra recept då proteinet ofta försvinner med köttet och baljväxterna. Tack på förhand!

    1. Hej Elsa! Jobbigt med allergi och som du skriver så är baljväxter (och nötter till viss del) en viktig proteinkälla om du är vegetarian. Om du äter yoghurt, fil, ost, kvarg, ägg etc. så är dock proteinintaget inget problem för dig, eftersom du får i dig så pass mycket därifrån. Protein finns ju också i havre, så om du äter glutenfritt havre får du i dig en del där. Tål du frön? Mandlar? Hampa? Isf kan du få i dig en del därifrån också. Om du är osäker så kontakta en dietist som kan gå igenom noggrant vad du äter i dagsläget och se hur mycket protein du får dig och sen komma med förslag om vad du ev. behöver lägga till. Lycka till! /Karin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..