Jag jobbar som dietist och frilansjournalist. Föreläser på företag (populäraste föreläsningen handlar om ”Sanningar och myter om mat”), utbildar i kost och näringslära på några olika folkhögskolor, skriver om mat och hälsa – och spionerar på produkter – i bland annat Topphälsa! Har också skrivit en bok, Mat för unga idrottare!

Tycker att människors matbeteende, alltså varför man äter, är (minst) lika intressant som vad man äter. Om du äter för att du är stressad, trött eller ledsen så är det ju det du ska jobba med istället för att lägga all energi på att rensa bort varje gram socker. Jag är också ett stort fan av mindful eating och tror att vi har SÅ mycket att vinna på om vi lyckas med att sluta tänka oss fram till alla beslut vad gäller mat och istället försöka känna mer. Idag är vi vandrande huvudfotingar när vi går runt i mataffären. Varför tar vi annars illgröna smaklösa äpplen från andra sidan jordklotet när det ligger doftande svenska i korgen bredvid och varför tar vi just den gröna dillchipspåsen på fredagen? Välj grill, välj popcorn – är du ens sugen på snacks?

Matälskare som jag är så äter jag allt – inklusive gluten, mjölkprodukter, socker och tillsatser. Som tur är blandar jag upp det med en stor mängd nötter, bär, grönsaker, chiafrön, kokosfett, kakaonibs och annat nyttigt : )

Hoppas du kommer tycka om min blogg om mat och kost! Mitt mål är att tipsa om och inspirera till god och lustfylld mat, men också att berätta hur många milligram D-vitamin du får i dig om du äter en mellansushi eller hur många gram den proteinberikade mjölken innehåller.