I annonssamarbete med KROATISKA TURISTBYRåN

Vinn en resa till Kroatien med oss!

 

Kroatien1

Foto: Vjeko Begović / CNTB

Den 21 september åker vi jag och ToppHälsa till Kroatien och tränar och bor på härliga Romana Beach Resort med fantastiskt läge vid Makarska rivierans klarblå vatten.

Vill du följa med?

Det kan du!!!

Kroatiska Turistbyrån tävlar nämligen ut en resa med oss! Helt galet kul!

Gå in på dem här länken, läs om allt härligt och svara på en enkel fråga så är du med att tävlar.

https://topphalsa.se/tavling-folj-med-topphalsa-till-kroatien/

Hoppas att vi ses!

Kram

Kroatien2

Foto: Vjeko Begović / CNTB

Kroatien3

Foto: Vjeko Begović / CNTB

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Att våga hoppa är utvecklande

IMG_3079

Att gå utanför sin comfort zone kan både vara skrämmande – och utvecklande.

Jag är helt övertygad om att måste utmana sig i livet. Gå utanför sin comfort zone. Rubba sina egna föreställningar om vad det är jag kan eller inte.

Samtidigt är det så enkelt att säga så – när tillfället väl kommer är det inte säkert att man våga hoppa.

Jag fick förfrågan att vara moderator åt Dr Michael Mosley när han kom till Sverige, och min första tanke var att säga nej direkt.

Jag tappade ju mitt språk när jag opererades för hjärntumör 2012, och jag har jobbat upp min svenska, men de andra språken som jag kunde prata ligger nånstans i nåt hjärnskrymsle och latar sig. Jag förstår det mesta, men orden som ska komma ut, allt det jag kunde säga innan blev sjuk ligger nu som stenhårda bollar i munnen och grumlar och hackar mitt tal.

Så varför ska jag utsätta mig för att moderera på engelska, tänkte jag direkt.

Innan mitt förnuft tog över: för att du kan om du jobbar hårt. Och för att det blir mindre och mindre läskigt ju oftare du pratar engelska offentligt. Orden kommer tillbaka mer och mer för varje gång, de känns lättare i munnen.

Så medan varje cell i kroppen skrek ”Nej!!! Gör det inte!!!” – sa munnen ja.

Och tack vare att jag gav mig själv tid att verkligen förbereda mig på bästa sätt gick det bra. Jag stakade mig ibland, men tänkte att det gör alla andra också. I alla fall inför en publik, med en mick och med en välkänd aktör som förväntar sig en proffsig moderator.

Och Michael blev nöjd. Han skrev det till och med i boken jag fick, ”Great working with you”, och jag blev så oerhört glad och tacksam. Och axlarna som suttit under öronen i några dagar sjönk sakta tillbaka till sitt ursprungliga läge. Puh!

342743A1-4FE9-43BE-87FC-26945111EFD1

Dr Michael Mosley och jag.

Anledning till kvällen var hans nya bok Mosleymetoden som för övrigt gick direkt upp på boktoppen i Sverige samma dag den släpptes.

Jag har förstås redan läst den (det ingick i mina förberedelser), och jag gillar hans helhetskoncept. Maten, stresshantering och träning. Precis som det jag själv försöker lära ut och leva efter, även om jag inte jobbar lika hårt med kalorierna (som jag borde).

Överhuvudtaget har det varit mycket bra boksläpp under sommaren.

Jag har slukat Anders Roslunds nya Ja må hon leva, Bettina Bieberstein Lees Tigeröga och Gabriella Ullberg Westins Förrädaren.

1B677704-8077-4FE8-A9E8-B550C4E5CE3F

Susanne Boll i mitten, Alexandra håller hennes nya bok och jag tar ett glas bubbel. Så jobbar jag ibland.

Bara i veckan har jag gått på två releaser Catharina Enblad Nordlunds och Henrik Flexeus, Reload – så blir du återhämtningssmart, och Susanne Bolls Luftburen. Den senare bjöd på en härlig releasefest på samma ställe där jag firade min 50-årsfest och det var roliga, underbara minnen som kom tillbaka och blandade sig med nya på releasekvällen!

IMG_8805

Så här såg det ut när jag firade min 50-årsdag på Villa Adolfsberg…

DAEF4710-7FC2-454A-B8B3-4B73F70867B2

Själv sitter jag också och skriver på min tredje bok, det är dags för manusinlämning och jag har jobbat stenhårt varje ledig tid för att hinna bli klar i tid.

Jag skriver min bok tillsammans men en forskare och professor, Björn Klinge, i ett för mig, helt nytt ämne.

Så ja, jag går utanför min comfort zone igen.

Jag hoppade ut i det okända ännu en gång – och när jag nu sitter och skriver på kvällarna är jag både glad, stolt och tacksam för att jag vågar det.

Min bok kommer ut till jul, så nu vet ni vad årets julklapp blir! Haha.

932A5737-38EA-48BB-88F2-A7349C068EEE

Maria Bild och Calle Sterner – underbara människor!

32097426-5399-46D4-B3D0-2EE79628ED2B
2F4CE667-B656-46C7-AA9F-ACF7B7B62000

Queen of Romance, Simona Ahrnstedt, och Pernilla Alm.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Skrattminnen lever vidare – länge!

4AABE6A7-D3F2-469B-BEB8-0494AF3D52D5

Tänk att jag kom i bröllopsklänningen som syddes av Camilla Thulin speciellt för mig för fem år sedan! Bara det är värt att fira!

Välkommen tillbaka till verkligheten! Ja, visst är det så det känns när semestern är slut och det är dags att börja jobba igen?

Samtidigt är det som att öppna en ny bok, att skriva ett nytt kapitel. Den välbehövliga pausen från de vanliga rutinerna har varit bra för hjärnan; tankarna har hunnit tänkas klart och det känns som man har städat ordentligt i skallen. Alla måsten och funderingar har sorterats in i olika hjärnfack, hjärnan känns som en nystädad lägenhet och det är fritt fram att tänka om och tänka nytt.

Hösten erbjuder nya möjligheter till vad som är viktigt för just dig. Vill du byta jobb, börja plugga, gå ner eller upp i vikt, kanske skaffa ett gymkort, planera en ny resa? Vad hindrar dig? Hjärn-kontoret är luftigt och öppet för förslag! Dessutom finns det nu utrymme till att plocka in nytt i hjärn-lägenheten.

Själv börjar jag med att sortera in mina semesterhöjdare i hjärnans minnesbank. Jag tror på att bevara glada skratt och dagar där livet verkligen känns i hjärtat, jag tror till och med att man får ränta på det från hjärnbanken. En riktig grym återbäring!

När det är trist och dystert, när du upplever en dag när allt går åt fanders, kan du ta ut ett glatt räntebesked från hjärnan och trycka den trista dagen med bestämdhet rakt genom skosulorna. För vem bryr om en dålig dag när du har så mycket semesterskratt i minnet att det knappt får plats? När blotta tanken på vad du gjorde just i det minnet får dig att le eller tokskratta ännu en gång, flera veckor eller månader efter.

Skitdagar har vi alla – och om ska vi vara ärliga glöms de dagarna (oftast) fort bort. Men ett skratt-minne kan leva i flera år, kanske till och med för resten av livet! Så tänker jag i alla fall.

För bara några dagar sedan fick jag ett nytt underbart minne att vårda.

Min och makens femte bröllopsdag.

C953BD1D-3A53-43AE-9E41-845E25F5CBF3

Maken och jag.

Vi har inte firat en enda bröllopsdag tillsammans sedan vi gifte oss, vi har alltid befunnit oss på olika platser i världen. Men inte i år. Inte sista helgen av en sommar som gick alldeles för fort. Och då bestämde vi oss för att fira. Allt blir så mycket härligare då.

Jag tycker för övrigt att vi firar alldeles för sällan. Vad är det för fel i att vara glad och göra något extra smaskigt en vanlig vardagskväll när man känner sig lite glad, tacksam eller har fått en bra nyhet? Eller att ställa med en fest bara för att?

Jag firar till och med i förskott. Blir allt som jag tänkt har jag fått fira två gånger, och går det åt skogen har jag bara varit glad i onödan. Och det kan jag stå ut med.

Men bröllopsfesten blev precis som jag önskade att den skulle bli.

D8FB579F-AA81-4659-A958-34DE303CF158

Kärlek vid vattnet.

En minnesbild att spara och plocka fram när jag som mest behöver det i framtiden.

Tack för det.

0FA999C4-E06D-4578-A33A-480827D04BB5

Ännu en bröllopsvals – fem år senare!

IMG_8626
IMG_8650

Jag sjöng också förstås!

IMG_8654

Nybyggda Dansbryggan!

IMG_8703

Så här såg det ut för fem år sedan. Samma klänning, samma man.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..