Äntligen! Bästa nyheten på länge!

62F6BC41-A74E-46F5-AA40-E9AB1721DF7A

Hörde nyheten här i Grekland – fantastiska nyheter från Helsingborg!

I går kom nyheten, men eftersom jag befinner mig på Rhodos på träningsresa fick jag inte syn på den förrän i morse när maken skrek rakt ut.

”Precis som du gjort hela tiden!”tjoade han från sängen när jag höll på att klä på mig för dagens första pass, powerwalk upp till klippan här intill hotellet Levante där vi bor. 6 km härlig promenad med bästa vyn över bukten.

Christer hade fått syn på nyheten som stod på svt.se – och när jag såg vad han visade mig jublade jag också.

855b0f95-b170-4d2a-bcf9-e9f37af7dc1a

Så här mycket jublar vi!

”Helsingborgs lasarett inför träning som cancerbehandling”löd rubriken.

Det är fantastiskt.

Under alla år som jag kämpat mot min hjärntumör är det träningen som hållit mig uppe. Jag har försökt att träna så mycket jag orkat och kroppen tillåtit, och när tumören mirakulöst försvann i december 2016 trodde läkarna att träningen var en bidragande orsak till det.

Jag är helt säker på att det är träningen som gör att jag fortfarande lever i dag. Jag är tumörfri – inte cancerfri som många tror., och jag fortsätter att träna så mycket min kropp orkar.

Jag blir inte bara starkare fysiskt – även psykiskt, och det är det som är själva grejen. Det blir en slags dubbeleffekt!

99D57EF5-7E79-43DE-BE2C-2080133BDFEB

Snacka om game, set and match!

När jag talade på Första maj för några år sedan i min födelseort Hudiksvall pratade jag bland annat om hälsa på recept, hur viktigt det var att sjukvården förstod träningens betydelse.

Och äntligen, ÄNTLIGEN, kom det här fantastiska beskedet!

I artikeln från SVT säger Patrik Göransson som är verksamhetsutvecklare på Helsingborgs sjukhus så här:

”Vi vet att träning har effekt, det minskar biverkningarna av cellgiftsbehandling, speciellt mot den svåra tröttheten. Det har vetenskapliga studier visat. Det vi nu gör är att implementera detta i den ordinarie vården.”

Läs hela artikeln här:

http://svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/x-14

Det kändes verkligen underbart att läsa det här på Rhodos när jag varje dag tränar för fullt med alla våra gäster. Vi kör landsvägscykel, Moveoo, Freepower, powerwalk, dansar, kör styrketräning, spelar tennis och lär oss crawla och varje dag möts jag av människor som kommer med glada leenden och positiva tillrop.

För det också en effekt av träningen – man blir glad. Och det har jag verkligen känt av här på Rhodos!

I dag har jag firat beskedet från Helsingborg med tre härliga pass (powerwalk, cykling till Anthony Quinn’s Bay och Freepower).

I kväll tror jag faktiskt att jag ska ta ett glas cava också.

Hej på er!

B9F4D410-5F39-47FB-876A-72C83B13E83C

I dag cyklade vi till Anthony Quinn’s Bay.

B81C686F-99D7-4A25-9178-8611E5BE6935

Morgon vid havet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Här hittar du din inre röst

5D9D22F3-FE10-4358-A7CB-7B2A1800723C

Utkik över hösten.

Jag sitter i ett kyligt Tällberg och har precis kommit upp på hotellrummet efter en kort powerwalk. Det går inte att komma ifrån att skillnaden från den varma solen i Kroatien och de regntunga molnen i Tällberg känns i kroppen. I dag blev det underställ och lager-på-lager, för bara två dagar sedan var det korta shorts och dans i bara sporttoppen som gällde eftersom det var så varmt.

Samtidigt älskar jag hösten också. De sprakande färgerna på träden utanför mitt fönster, lugnet och vyn över Siljan från hotellet Villa Långbers, tystnaden som nästan hörs.

Vi förlägger flera träningsresor just till Tällberg av den anledningen.

Att man mår bra här. Att själen får ro.

IMG_9232

Tänk att det bara är några dagar sedan vi stod här!

Under en fin stund i solen på Kroatienresan pratade jag med vår yogainstruktör och ToppHälsas samtalscoach Åsa Nyvall om just det. I sina klasser förmedlar hon ett nytt budskap varje gång som verkligen går rakt in i hjärtat.

För Åsa är det viktigt att vi tillåter oss att stanna upp, att ge oss själva en paus i livet, att få möjligheten att verkligen känna efter vad vi behöver. Att stilla sig helt enkelt, som hon säger.

Hon vet vad hon pratar om.

Åsa har inte bara gått in i väggen en gång – utan två. Krasch, bam! Hon fick fysiska problem av stressen, fick proppar i armarna och händer och vändningen kom inte förrän en läkare satte sig framför henne och sa: ”Så Fröken hade inte tänkt att bli så gammal, förstår jag?”

Åsa höll på att slå ut sitt eget system.

Hon satt som hög chef på ett stort amerikanskt företag, bollade med skyhöga budgetar i ett högt tempo, hade hög lön, reste kors och tvärs och ignorerade varje symptom. Huvudvärken, axlarna som ständigt värkte, hjärtslagen som slog så hårt, den fruktansvärda tröttheten och känslan av att aldrig känna sig pigg.

”På papperet levde jag ett fantastiskt liv, men på insidan var det inte glädjefullt. Jag längtade efter något annat. När jag fick beskedet av läkaren valde jag att på allvar bromsa. Jag klev av min trygga anställning, det var lite skrämmande men det viktigaste för mig var att få leva ett gott liv och ha tid för mig själv”, berättar hon när vi sitter vid vattnet utanför vårt hotell på den Makarska rivieran i Kroatien.

IMG_9246

Här sitter jag och insuper lugnet med Åsas hjälp. Jag lyckades faktiskt!

Men snart är hon också här i Tällberg, där jag befinner mig nu.

Åsa åker med oss på vårt Logout-läger i Tällberg den 18-20 oktober, där hon under tre dagar jobbar med det hon kallar Aktiv meditation. Tillsammans med Christer Skog bjuder de på träning, yoga och meditation och jobbar med att stänga ute bruset och bryta intensiteten.

Här kommer hon att dela med sig av sin erfarenhet och ge enkla livbojar för att hitta ett meningsfullt liv.

”Vi ska träna på att veta hur vårt inre jobbar med oss. Hur hittar du den inre rösten, hur ska du tolka dina behov? Många tror att vi ska vara tysta hela helgen, men det ska vi ju inte. Det handla mera om att varva ner” ler Åsa och fortsätter:

”Att åka på en logout-helg kan vara starten på ett nytt liv där man får känna på skillnaden. Hur blir när jag när jag blir långsammare i mina rörelser, när jag lyssnar på mig själv, när jag hittar mina andetag, när jag kan pausa? Lyckas vi med det så kan vi ändå leva väldigt intensiva liv men ändå må bra. Många tror att man måste sitta som Buddha på ett berg för att man ska må bra, men så är det ju inne. Jag tar fem djupa andetag varje gång jag går på toaletten till exempel, för det kan jag få in i min vardag, och så signalerar jag till min kropp att ta det lugnt. Allt är som det ska.”

IMG_0472

Åsa åker med oss till Logout-lägret i Tällberg den 18-20 oktober. Missa inte!

Jag tittar ut genom hotellfönstret igen.

Regnet strilar ner nu.

Men tystnaden är fortfarande total. Och mina axlar har sjunkit ner till rätt nivå. Det här är rätt ställe för återhämtning.

För en stilla paus.

För att själen ska få vila.

Välkommen upp hit snart, Åsa!

IMG_3017

Välkommen till Tällberg! Foto: Tommie Taguchi

PS: Vill du åka med till Tällberg och Logout finns det platser kvar, gå in på https://bontravel.se/resor/weekendresor/log-out-lager-i-tallberg/

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Det är det oväntade som är äventyret

3cfc7db4-99fa-4c12-a601-98e0a36813ce

Ett nytt äventyr väntar här i Kroatien.

Det är tvära kast i livet just nu.

Från regn och snö till sol och bikini!

Förra veckan var jag i Bad Gastein och vandrade, vi fick tre årstider under tre dygn, höst med regn, vinter med snö – och så sommar med strålande sol och klarblå himmel.

1BDCD767-F0D2-4F0A-A41A-B08B4BF5813E

Snöstormen i Bad Gastein var inte precis vad vi väntat oss!

6B959E89-C933-4184-8CF7-A844F8DD01F0

Agneta Sjödin, som kommer från Hudiksvall precis som jag, åkte med oss och sista kvällen fick vi chansen att lyssna på hennes berättelse om tv-programmet Över Atlanten där hon är med.

Jag frågade henne vad det bästa med hela det äventyret var ­och gissa vad hon svarade?

Att komma i land! Hahaha. Hon är underbar!

 

7BB66B5E-5FDF-45EF-B776-18BA2A7648AC

Agneta och jag.

För övrigt var hela Bad Gastein-resan så BRA! Det kändes som att allt vi gjorde hade ett stort utropstecken efter sig. Till och med vandringen i snöyra blev underbar! Som en oväntad överraskning, att pulsa runt där i snöyran framåt, framåt, uppåt, uppåt, var ett riktigt äventyr och den vandringen var den som vi alla sista kvällen satt och pratade om som en galen upplevelse. Ett minne vi aldrig skulle glömma. Att den sista dagen bjöd på grönska, porlande bäckar (snön som rann bort), och kor som såg ut som att de kom direkt från MILKA-reklamen på chokladen ni vet, var super – men det var snön som var den oväntade snackisen.

C9B841AD-6028-4924-B899-0A58B87EBB77

IMG_9710

Och från vandringen i Österrike (vi redan har bestämt att göra en ny resa till hösten, håll utkik) åkte jag till Kroatien.

Min kollega Sandra och jag anlände till Makarska Rivieran i går för att förbereda inför en ny träningsgrupp som ska köra en vecka här med ToppHälsa. Här ska vi dansa med Annika Sjöö, yoga med Åsa Nyvall och köra igenom kroppen med D-Flex. Bland annat.

C1C04198-8F92-48C0-BBBA-44212F7DA127 2

”Här ska vi nog trivas, Sandra!”

Gruppen på 86 personer kommer ner i morgon, och Sandra och jag har sedan vi kom i går rekat området och träningsytorna så att allt ska vara fixat till vi kör igång på riktigt.

0B67467F-2DBC-4BA5-B9C3-FA8818C890EA

”Här kan vi köra yogan, Pam!”

Hotellet och resan till Kroatien är helt nytt, vi bor på Romana Beach Resort, och det är alltid roligt och lite pirrigt att komma till ett helt nytt ställe. Funkar träningsytorna, hur är maten, och finns det ljudanläggning till pass som går samtidigt? Vi mäter ut sträckorna för löpning- och powerwalkpassen och ser till att det lopp som vi ska ha, Fitbit-loppet där man kan vinna en aktivitetsklocka från märket Fitbit, har rätt längd och ett bra ställe för start och mål.

Ja, så jobbar vi helt enkelt.

Helt okej, eller hur?

https://www.smartbuyglasses.se/

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..