Vi vågade och vann – hit med mera ipren!

ToppHälsa

Om jag säger träningsvärk, vad tänker du på då?

Det ömmar lite i ett lår? Värker lite lätt i biceps? Gör ont i ljumskarna, så det är svårt att sitta?

Bah! säger jag.

I natt fick jag nämligen veta vad RIKTIG träningsvärk betyder.

Det betyder att smärtan på gränsen är olidlig. Att ALLT gör ont. Att ingen ställning fungerar, att kroppen formligen skriker på hjälp och att man är helt hjälplös.

Jag vaknade vid tvåtiden av att jag halvgrät.

De nio milen i motvind, varav de två sista milen med mjölksyra upp till öronen, gjorde sig påmind.

Det dunkade låren, det sved, det smärtade och för första gången fick jag använda både Alvedon och Ipren för att bota träningsvärken.

Jag brukar ju säga att träningsvärk är kroppens sätt att tacka för att du hjälper den att bli starkare.

Men inte i det här fallet.

I natt var värken kroppens sätt att säga ”du är en jävla idiot, nio mil är för långt för dig din amatör och fattar du inte det till nästa gång så vrider runt en muskel till på dig”.

Så jag fattar, kroppen.

Nio mil VAR långt.

Men pilutta dig – jag skulle göra om det i morgon igen (om jag bara kunde gå, eller cykla)!

För känslan att lyckas med en utmaning är större än smärtan det kostar att ta sig dit.

Vi var tretton stycken som körde i ToppHälsas team mellan Uppsala och Stockholm i går och vi peppade varandra, höjde och hjälpte varann, och vi gjorde det tillsammans. För flera i laget var det kanske ingen bragd, de är så pass vältränade, men de stöttade oss andra som slet desto mera och känslan av att cykla som ett lag, att tillhöra en grupp där man ställer upp för varandra, är oerhörd.

Jag är så tacksam för att jag fått uppleva den känslan.

I vårt ToppHälsa team fanns bland andra Agneta Sjödin, Tobias Karlsson, Torgny Mogren, Ann Söderlund, Viktor Åkerblom och Björn Becksmo och att dessa underbara människor använder sitt kändisskap till att göra saker för andra gör mig såå stolt. (Puss på er alla!!!)

Hjärtebarnsturen är ju ett lopp där man cyklar för att samla ihop pengar till forskning och barn som föds med hjärtfel, och vi har faktiskt ett sådant ”barn” på vår redaktion. Linnea Wiström (här i mitten med mig och ToppHälsas kostexpert Kristina Andersson t v) cyklade också de nio milen och när hon grät av lycka för att hon klarade påfrestningen så fick jag också en klump i halsen.

ToppHälsa

Vi utmanade livet.

Linnea med sitt hjärtfel och jag med kroppen full av cellgifter.

Vi vågade och vi vann.

Mission completed.

Nu mera Ipren, tack.

ToppHälsa

ToppHälsa

ToppHälsa

ToppHälsa

ToppHälsa

ToppHälsa

ToppHälsa

 

 

ToppHälsa

ToppHälsa

 1. Härligt jobbat!
  Ja känslan efter att ha klarat av att cyklat så långt för något så bra,var eller ÄR fantastisk :-)
  Kram Anette

 2. YES! jag visste det; Du klarade det!
  Du är jätteduktig, förstår att det värker överallt,
  MEN du klarade det !Och du, ipren & alvedon är en
  himla bra kombination. den är perfekt för mig iallafall!
  många kramar på dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..