Ser ni inte kaoset i mina ögon?

Fast i stormen.

Fast i stormen.

Man har mycket tid att tänka när man fastnar i en bilkö på grund av två olyckor, och står stilla i två timmar.

Snöstormen viner runt bilen, mitträcket gör att det är omöjligt att vända tillbaka och jag och maken tittar på varandra och säger att det var tur att hann äta lunch och gå på toaletten innan vi åkte.

Den första halvtimmen pratar vi och om ditten och datten, sedan försjunker vi i egna tankar.

Det enda som hörs är radion som vi höjer varje gång det kommer nya uppgifter om olyckorna som omringats oss.

Hur gick det för dem i bilarna? Inget säger nåt om det.

Klarade sig lastbilschauffören någorlunda?

En ambulans swischar förbi med sirenerna påslagna på andra sidan mitträcket.

Inget gott tecken.

Jag tänker på slumpen.

Hur fort livet kan förändras, hur man ena sekunden är full av liv och i den andra faller ihop i ett vrålande ångestskri som för alltid ger en rispa i själen.

Hur omtumlande tillvaron kan vara.

Hur kan jag gå där på gatorna med ett invärtes rasande kaos som är helt osynligt för dem jag möter? Ser ni inte i mina ögon? Hör ni inte mina tankar som skriker om allt som är orättvist och som sörjer varje besked om cancer runt omkring mig?

I en stillastående bilkö tackar jag maken för att han kom upp med sin utmaning ”christerskogtränavarjedag” under januari och istället för att tänka på den förbannade sjukdomen funderar jag på hur jag ska få till min träning när jag sitter fast på E4.

Det skingrar tankarna.

Sedan nyårsdagen har jag tränat varje dag, minst 20 minuter, och banne mig att jag ska missa det på grund av en snöstorm!

En och en halv timme i sol.

En och en halv timme i sol.

Gårdagen bjöd på en fantastiskt strålande dag där jag gav mig själv en 90 minuters kuperad powerwalk – i kväll blev det lite torftigare. En 20-minuters egenhändig tabata-variant i min mammas kök efter att äntligen ha kommit fram i snöstormen blev dagens facit.

Alltid nåt.

Förresten; missa inte Nyhetsmorgon i TV4 på lördag ca 09.40. Då är jag på plats i rutan. Kolla gärna!

Kram!

Träning i mammas kök.

Träning i mammas kök.

 1. Hej,blev så glad för din skull,:)
  och jag känner dig inte ,mer än genom tidningen
  må gott nu framöver, kram

 2. Det är ju helt otroligt! Du vann matchen över tumörfan!!! Det var så härligt att se dig berätta om den goda nyheten på Nyhetsmorgon tidigare idag. Jag har samma läkare som dig på KS så jag vet hur det känns att gå in i det där rummet och vänta på dommen. Även fast jag har haft min tumör sedan födseln (jag är nu 26 år) så är det alltid lika jobbigt. Tack för att du sprider glädje och kämparglöd. All lycka till dig och hoppas att du får en superhärlig fucking-frisk-fest :) Kram <3

 3. Så underbara nyheter, såg på 4:an, vilken tuffing du är.
  STOR kram till dig och din familj.
  Gunilla

 4. Det var fantastiskt att höra dig – och ännu mera att se dig – på Nyhetsmorgon.
  Fantastiskt och underbart. Det visar också att cancern går att besegra. Du är en fantastiskt förebild för oss alla som drabbats.
  Jag (kvinna, 69 år) försöker också träna och har märkt att den träningen (som jag antar, är på en mycket blygsam nivå jämfört med din) får mig att må bättre. Och om jag av någon anledning hoppar över någon dag så märker jag omedelbart av det.
  Skulle gärna få veta mer om hur och på vilket sätt du tränar. Skulle du inte kunna skriva en artikel i din tidning för att sprida till oss andra hur du har gjort? Tror det skulle kunna vara en stor inspiration för många av oss.

 5. Åh vad glad jag är för din skull!!!!

  Jag började läsa din blogg i slutet av 2012 när jag hade fått veta att jag hade livmoderhalscancer. Och har följt den sedan dess.

  Om 1 år blir jag förhoppningsvis friskförklarad!

  Stor kram

  Sara

 6. Fantastiskt om du blivit helt fri denna cancersvulst. Har själv erfarenhet då jag kunde ta bort en njurcancer och fick vänta 6 månader på att ta bort den!

  U R L = Webblänk till din webbsida (unified resource locator) om jag kommer ihåg rätt :)

 7. Jag såg dig precis på TV4, helt underbart att höra din berättelse och uppleva din styrka och positiva energi. Varma kramar! Tårarna rullade när du delade med dig av det positiva beskedet att tumören försvunnit! 💚

 8. Sitter just nu och tittar på Nyhetsmorgon. Tårarna rinner på mina kinder när du berättar om beskedet att du har KNÄCKT den jävla tumören! ❤

  Jag VISSTE det!! Efter din föreläsning i Portugal år 2015, när du signerade din fantastiska bok, så sa jag till dig; ”Är det någon i hela världen som ska bevisa att det omöjliga är möjligt, så är det du! Du klarar ALLT”.

  Jag önskar dig all lycka, kärlek och goda hälsa i framtiden! Så glad för din skull och att du nu får planera en riktigt fet ”fucking frisk”-fest 🙌😄

  Kramar / Therese

 9. JAAAAAAAAAA!!!!!!!<3
  Sitter och tittar på dej på två och tårarna rinner, Du är så grym och all kärlek till dej!!!!
  Du gjorde det💪🏻💪🏻💪🏻
  Fucking frisk fest det låter som en hit❤
  Massa kramar

 10. Jag har inte följt din blogg, jag visste inte vem du var förrän jag såg dig på tv idag. Jag grät mängder av glädjetårar, fantastiskt, äkta glädje när den är som bäst. Kram och lycka till med allt.

 11. Grattis Pamela! Jag blir så glad så jag gråter när jag ser inslaget i TV. Önskar dig lycka till i fortsättningen också. /Pia

 12. Det är så fantastiskt att läsa det du skriver! Din kämparglöd och engagemang betyder jättemycket för många, många. Tack för allt du delar med dig av.
  Och lycka till med kärlek, träning och allt annat viktigt i livet. 💕💖💗
  Ida

 13. När jag och mina två vänner träffade dej i foajén på Mallorca resan möttes vi av en otrolig värme och du var så välkomnande. Ingen av oss kunde ens föreställa oss om hur du varje dag kämpar och peppar andra med din otroliga värme och öppenhet. Din föreläsning kommer jag aldrig glömma, den gick rakt in i hjärtat och kommer alltid finnas där. Du och Christer var så härliga och vi hoppasvi ses nånting igen på en resa kanske.. synd att ni inte kunde svängt in i Tierp istället för att fastna i hemska bilköer, då hade vi bjudit på fika och husrum tills vägarna var bättre igen! Tänker på dej ofta och du är en riktig förebild. Kram

 14. Otrolig du är, Pamela! Du är så inspirerande. Jag har precis fått beskedet att jag har hjärntumör, men godartad som tur. Önskar dig all lycka!

 15. Var med väninnan på provtagning idag…..rädslan att cancern är tillbaka….provsvaren såg bra ut, men en extra koll på Huddinge stärker förtroendet för provsvaren.
  Ser upp till dig och dina bloggar. Kram och gott nytt år!

 16. Till Jeanette: Det var den bästa världsmästartiteln jag hört talas om💕
  Själv har jag bara behövt ta en seger 💪

 17. Imponerad både av din mentala och fysiska styrka.
  Jag har också träningen som måendets ”räddare”, har dock inte cancer vilket jag är så tacksam över att slippa.
  All lycka till dig!

 18. Vad är U R L? Jag ser och känner med dig Pamela. Har det tufft själv. Du är otrolig! Puss kram

 19. Jag har överlevt cancer 4 gånger, eller som min tioårige son säger: ”Mamma är världsmästare i att överleva cancer”. Jag hade önskat att bruset och rädslan skulle försvinna. Det gör det aldrig. Fuck cancer men leve livet. Så länge det varar. Kram.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..