Jag vann! Jag knäckte hjärntumören!

Lycka och kärlek! Tack alla för ert stöd – jag vann en förkrossande tumörseger! Här med Expressens tv-ankare Anna Herdenstam.

Lycka och kärlek! Tack alla för ert stöd – jag vann en förkrossande tumörseger! Här med Expressens tv-ankare Anna Herdenstam.

Jag vet inte riktigt var jag ska börja så jag går bara rakt på: JAG GJORDE DET! JAG KNÄCKTE TUMÖREN!

Tårarna har runnit hela dan, och jag har skakat i hela kroppen. Det känns som feber, lyckofeber, och när jag sitter här och ska sammanfatta ett läkarbesök som slutade med att jag fick tillbaka mitt liv känns det som jag skriver i en bubbla.

Förlåt att det här blir ett helt hoppig och osammanhängande blogginlägg, men jag har inte riktigt landat i läkarens besked än.

Min tumör borta.

Den hjärntumör som läkarna sa skulle vara omöjlig att ta bort är försvunnen.

Väck!

Jag krossade den! Jag vann en seger så jävla stor att tumören smet ut bakvägen med svansen mellan benen.

Min hjärna är fri.

Jag är fri.

Visserligen säger läkarna att risken fortfarande är stor att en tumör kommer tillbaka, men isåfall är det en ny tumör. Den gamla finns inte mera.

”Du knäckte den med din livstilssförändring, din träning, positiva tänkande och din vilja att kämpa och träna hjärnan”, sa min läkare när jag satt där med glädjetårarna rinnande nedför kinderna och med hans hand i min.

I dag har jag berättat om nyheten i TV4, på Expressen, på SVT:s webb och för Gud och alla människor, men vill ni se mera kolla Cancergalan på måndag kl 20 i fyran.

Med TV4:as Jesper Börjesson.

Med TV4:as Jesper Börjesson.

Jag skriver om allt i ToppHälsas nya nummer som kommer ut på onsdag nästa vecka också, men nu är jag helt vimsig och det här blir ett kort inlägg.

Jag ska fira livet med min man, med hans underbara fisksoppa och några glad av en riktigt bra champagne – men innan jag släcker ner datorn vill jag ur djupet av mitt hjärta tacka er alla som följer mig här på bloggen, via ToppHälsa eller instagram och facebook.

Ni har varit ett enormt stöd under fyra och ett halv år,  ni har peppat och kämpat med mig. Skrattat och gråtit med mig, och hållit mig under armarna när jag förtvivlat tappat tron på att jag ska orka.

Ni har en stor del i det som har hänt och jag är er evigt tacksam!!

Jag lovar att blogga mera om allt under veckan, om hur jag tränat och kämpat och de senaste dagarna ofattbara besked, men nu ska jag fira!

Fuck Cancer – leve livet!!!!!

Jag träffade ambassadören Jan Eliasson i sminket innan min sändning.

Jag träffade ambassadören Jan Eliasson i sminket innan min sändning.

Det har verkligen varit en omtumlande dag. Jag har sett mig själv överallt!
I Expressens tv-studi med Anna Herdenstam.

I Expressens tv-studio med Anna Herdenstam.

Jag och maken tog en powerwalk på kvällen. Det är tack vare han som jag klarat detta!!

Jag och maken tog en powerwalk på kvällen. Det är tack vare han som jag klarat detta!!

Bubbel nu!

Bubbel nu!

 1. Precis sett en repris på malou efter tio där ni oratade om träning och canser. Sitter i soffan nyss fått besked om bröstcanser som ska cytostatikabeh. Får en puff av er. Läste din bok i våras tyckte få jag kände igen mig då jag tidigare är transplanterad men nu detta. Vet inte hur mycket man ska klara stor kram till dig

 2. Men åh, åh, åh! Så HIMLA glad för din skull. Bara ryser av lycka! Tänk så underbart. Du är fantastisk. Leve livet!

 3. Nej du VANN inte mot tumören, precis som om de som inte kommer ur det med livet i behåll är förlorare. Läs denna länk och ta till dig av vad läkaren säger.

 4. Jag är så otroligt glad för din skull Pamela! Underbart, fantastiskt! Samtidigt rinner tårarna över pappa som tyvärr inte klarade det. Jag önskar dig all lycka och tack för att du hjälpt till att sätta fokus på denna fruktansvärda sjukdom genom att vara så öppen och okonstlad i din kamp. Du är grym!

 5. Det är fantastiskt att höra Pamela! Jag är glad och blir så rörd när jag får dela din glädje i Tv4-intervjun. Din kraft och ditt mod kan inspirera andra som kämpar. Kram!

 6. Jag är så glad för din skull, pamela och jag hejar på dig! Min syster dog av bröstcancer följt av hjärntumör och själv har jag ändtarmscancer med metastaserpå lever och lunga. Både syrran och jag var/är friluftsmänniskor så därför tycker jag att det är lite förmätet av dig att påstå att du har besegrat din cancer på egen hand via träning och positivt yänkande. Cancerceeller lever sitt eget liv och förhoppningsvis kommer du att klara dig bra men snälla, försök att vara glad utan att skuldbelägga de som lideŕ och har lidit av cancerhelvetet

 7. Underbart! ❤❤❤ All kärlek till dig och din familj ❤❤❤ kramar från Annukka

 8. Årets bästa nyhet!! Stort grattis till det fantastiska beskedet, du har berört så många med din historia och jag hoppas du vet hur många som glädjs med dig och din fina familj nu. Hoppas du aldrig slutar berätta din historia ❤
  Fuck cancer!! Du har sannerligen gjort det med besked!! Kram Anna

 9. Tårarna av lycka slutar inte strömma nedför mina kinder.
  Du kommer alltid att vara min förebild Pamela.
  Varm kram från hjärtat.

 10. Jee så härligt! <3 all kärlek och lycka till dig! Stor kram! Så underbara nyheter! Blir så glad!

 11. Heja dig Pamela! När jag nu själv fått beskedet om obotlig hjärntumörx2 den 27 /12 tar jag till mig din resa som stöd och inspiration när jag nu startar min resa…….Precis innan jag var på väg till sjukhuset för besked kom M magasinet med din berättelse. På sjukhuset får jag således besked om obotlig hjärntumör. Tungt såklart , känner att jag ska ta mig tusan se till att leva så mina barnbarn skall komma ihåg mig.De är nu 2 mån resp 7 månader. Sen kommer dessutom beskedet att din tumör är borta!!! Härligt och alldeles underbart! Så nu tar jag med mig din positiva energi när jag nästa vecka startar min behandling! Så jag tänker att jag gör en ”Pamela” !
  Med varma hälsningar Lena

 12. STORT GRATTIS!!
  Har inte sett och följt fin blog men sett dig på TV ibland!
  Blev därför så jätteglad när jag igår hörde dig berätta om det fantastiska resultatet av ditt kämpande!

 13. Nej Hampus, cancer är ingen tävling men det finns olika sätt man kan hantera sjukdomen på och oavsett vilket sätt man väljer ska det respekteras. Efter drygt 4 års kamp tror jag nog Pamela har fått tillräckligt med perspektiv… Pamela har kämpat mot sin sjukdom på sitt eget sätt och jag är övertygad att hon peppat och inspirerat många andra i deras egen kamp MIT sjukdom. Till dig Pamela, jag har följt dig i Topphälsa och jag är djupt imponerad av ditt sätt att hantera sjukdomen och djupt imponerad av ditt sätt som du använt för att bekämpa den. Jag har glatts åt dina framgångar genom åren och gläds med dig nu!!! Stort GRATTIS!!! 💖

 14. Så underbart för dig! Önskar så att alla drabbade kunde få ett så fantastiskt besked. <3

 15. Stort grattis!
  Vilka fantastiska nyheter. Och tack för att du orkat kämpa och dela med dig, så mycket hopp och inspiration du ger andra i liknande situation. :-)

 16. Grattis till dig Pamela! Jag förstår att du befinner dig i ett lyckorus nu. Det blir en omställning att se sig som frisk efter alla dessa år. Lycka till framöver! Mina varmaste tankar går också till dem som av olika skäl inte kan göra stora livsstilsförändringar, men som ändå kämpar på med denna skitsjukdom. Kram och Fuck Cancer ❤

 17. Så fantastiskt, vilken lyckopresent till DIG och din familj, säger bara lycka till i fortsättningen, lev och njut, var rädd om dig!

 18. Helt otroligt härliga nyheter Pam! Vilken kamp du har fört under dessa år för ditt eget liv, med träning på rätt nivå och positiva tankar om liv och framtid. Är så otroligt glad att du har lyckats ta kål på eländet! Tänk att den elakingen gav sig, å andra sidan hade den ingen chans att vinna över dig, det bevisade du fort. All lyckönskning till dig, dina barn och din man. Kram!!

 19. ❤Grattis vilken underbar seger så glad för din och din familjs skull. Min älskade Mamma fick oxså en elakartad hjärntumör. Vi satt och läste din blogg den gav oss hopp ❤ och framför allt vad man hade att vänta sig. Känns som det är väldigt dåligt med information så dina bloggar har varit guld värda ❤men Mamma klarade sig tyvärr inte 😢. . Är så saknad varje dag. Ta hand om dig och lev livet ❤ kramar Jeanette

 20. Underbara människa. Träffade dig första gången på träningsläger i Portugal. Tror att det var 4 År sedan. En fantastisk vecka med mycket gripande föreläsningar F.f.a dina. Du skickade ut så mycket styrka och envishet vilket gav mig (slöfock ) en glädje att börja med aktiv stavgång. Jag o mina kompisar åker till Potugal i år också. Ses där😉
  Du är unik. Allt gott önskar jag dig🤗

 21. Hej PAMELA❤️❤️❤️
  Grattis du är bara bäst. Så envis och som du kämpat. Din bok var bland det bästa jag ”läst” lyssnade så det känns nästan som man känner dig! Önsketänkande att få känna en sådan fin, livsglad person. Jag är djupt lycklig från djupet av mitt hjärta . Dina barn får ha sin mamma kvar💕Och maken och hela familjen. All lycka i livet till er nu. Stor varm kram Ann

 22. Så fantastiskt underbart härligt för DIG men också för alla som har glädjen att se den energi som du utstrålar.! Om världen ändå hade fler avditt slag skulle vi ha färre cancersvulster av såväl medcinsk som akademisk karaktär.

 23. Så underbart glädjande att läsa detta. Jag har följt din blogg och kamp i flera år och är så otroligt imponerad av dig! Du har varit i mina tankar många gånger och vi har liksom du två adopterade barn. Det är en enorm kärlek man har till sina barn och att de skulle behöva utsättas för fler separationer i sin barndom är ju outhärdligt att ens tänka på! Önskar dig ett fortsatt härligt liv!

 24. Jag känner dig inte men är så otroligt glad för din skull. Jag har förlorat många i min närhet till skitsjukdomen men du bevisar att ingenting är omöjligt och att det går att vinna. Stor kram till dig, du är en hjälte, min och många andras.

 25. Så fantastiskt! Jag blir så innerligt glad när jag läser detta! Jag har aldrig träffat dig men du verkar vara en underbar person och jag är helt säker på att det är precis som du säger att du aldrig hade vunnit denna kamp utan din fantastiska inställning! Du är grym! Heja dig!

 26. Så fantastiskt! Läst din bok och sett dig kämpa. Säger bara man ska aldrig ge upp.
  Själv fick jag en tuff ledgångsreumatism vid dryga 30, med ett flertal ledbyten men nu 25 år senare har jag fortfarande ett fantastiskt liv, både yrkesmässigt, privat med resor och familj, hund och vänner. Leve livet. Champagne kryddar tillvaron.

 27. Så fantastiskt härligt att höra! Jag blir så glad för din skull och det ger verkligen hopp om livet! Tack för att du delar med dig i både med- och motgång! Du är grym💪

  Kram❤

 28. Grattis finaste Pamela!
  Vilken match Du gett och vilket jävlaranamma Du har inom Dig!
  Dags för en ny hejar-ramsa nu!!! 😃
  Stora varma kramar fr mig!! ❤️

 29. Stort GRATTIS och lycka till i fortsättningen önskar Tures farmor och farfar. 💐🌷

 30. Så underbart! Jag gläds med dig men hittar inte orden just nu. Vilken Lycka!
  Kärlek , kramar och allt gott till dig du kämpande kvinna och din familj💗💗💗
  Ida

 31. Stort Grattis! Underbart att höra. Jag är så glad för din skull 😀
  Jag har läst din bok och den är ger verklig inspiration till att träna. Du är en otroligt bra förebild både vad gäller att kämpa mot cancer och att visa på vikten av träning. Fortsätt njuta av livet!
  Kramar från Susanne

 32. Grattis känns lite futtigt men så underbart att läsa! Som du har kämpat och vilken förebild du är. Njut nu och lycka till även framåt!

 33. Härligt Pamela vilket under och helt underbart att du vunnit över tumören.
  Positiv energi och endorfiner som man får av träning är bra medicin.
  Jag såg dig första ggn på Malou efter 10 och tänkte wow vilken livsenergi trots hjärntumör.
  Min bror hade en tumör på hörsel och synnerven och han klarade sig men fått nedsatt syn och hörsel han mår bra och försöker leva ett gott liv, han brinner för sitt jobb och är med i synskade förening och är aktiv i andra föreningar, han trivs att va i centrum. Inget ska knäcka en trots sjukdom .
  Stort grattis Pamela till din seger över tumören.
  Kram till dig… Mvh Sonja Lindeman

 34. Så fantastiskt och helt underbart💖. Har följt din resa och jobbar själv med de människor som drabbas av dessa hemska tumörerna. Blev helt lycklig i hela kroppen när jag såg dig på Nyhetsmorgon😊✨🙏🏼!
  Idag är första dagen av resten av ditt liv💗✅🌟💪🏼

 35. UNDERBART 💚💚. Så glad för dig o dina nära. Dax o läsa din bok som jag fått signerad av dig.❤

 36. Underbara nyheter Pamela! När jag såg inslaget på TV4 Play kom tårarna i ögonvrån. Samma sak nu, med bilden på dig och maken och texten till det.
  Stor kram! 💛

 37. UNDERBART!!! Läst din bok, gråtit och förtvivlat. Sneglat på din blogg ibland. Så glad för dig-så imponerad, du är så värd det!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..