Sanningen bakom cancerbeskedet

Med programledaren Bengt Magnusson i direktsändning.

Med programledaren Bengt Magnusson i direktsändning.

Hur går man tillbaka till sin vanliga vardag när man har varit med om ett mirakel?

Ingen aning, för jag känner att jag fortfarande inte har landat!

Jag känner mig så lycklig, samtidigt gnager känslan av att det någonstans har blivit ett missförstånd, att röntgenplåtarna läkaren visade mig av någon anledning inte var mina, typ.

Jag kan vakna på natten och tänka på hur det här kunde ske.

Att tumören bara packade ihop och försvann.

Min gamla handbollstränare säger att jag pratade ihjäl den (vilket kanske säger lite om mig som person för er som inte träffat mig irl).

Allt jag vet är att de senaste dygnen har varit helt magiska på varje plan. Jag har fått så många fantastiska mail och hyllningar, kända och okända har kommit fram och kramat om mig och jag känner mig så oerhört tacksam för allt!

Jag bröt ihop av cancerbeskedet

I går visades också minidokumentären om mig på Cancergalan i TV4.

Såg ni den?

Såg ni hur jag bröt ihop i tårar hos min fantastiska läkare när han berättade att tumören hade försvunnit?

Det är många som frågat om just den scenen, någon trodde till och med att den var ”fejkad” (!), så jag tänkte att jag skulle berätta om den.

Läkarbesöket var egentligen inte planerat, men eftersom filmteamet ville ha med min läkare och också fokusera på forskning bestämdes det att vi skulle dit på ett extra besök.

Tillsammans med min läkare på galan! Inte en sjukhusskjorta i närheten!

Tillsammans med min läkare på galan! Inte en sjukhusskjorta i närheten!

Jag skulle ju få mitt besked i slutet av januari, så jag var inte ett dugg nervös  – vi skulle ju bara prata rent allmänt. Samtidigt kände jag att jag kunde ta chansen när jag ändå var på plats på KS och därför bad jag min läkare att ta fram den första bilden av min tumör från 2012 och den senaste röntgenbilden från september, eftersom jag inte sett den.

Och det var då det hände.

Bilden från september innehöll ingen tumör – den var borta!! Och the rest is history som man brukar säga…

Min läkare och jag hade helt enkelt pratat förbi varandra på det senaste besöket i oktober.

Jag hade pratat om risken att den VILANDE tumören skulle vakna, och han hade pratat om risken att den ÖVERHUVUDTAGET skulle komma tillbaka… Helt ofattbart egentligen, men med facit i hand blev det ju väldigt bra till slut – jag har ju världens härligaste besked på film!

Inget fejk alltså! The real thing!

Livet och döden sida vid sida

Jag hade svårt att själv hålla tillbaka tårarna under filmen på galan, men samtidigt bubblade det av lycka i bröstet. Det var som att det äntligen var på riktigt när jag såg det så där på storbildskärmen från första parkett.

Beskedet.

Åsa och jag som gick den där promenaden där jag föll ihop för 4,5 år sedan och som vi inte gått tillsammans sedan dess.

Christer som skymtade förbi, barnen som tävlade i att göra armhävningar.

Mitt liv.

Mitt liv som är tillbaka.

Men samtidigt som livslusten spred sig som en värmeslinga i hela kroppen kom nästa film på samma skärm. Nästa intervju. Nästa olyckssyster eller olycksbror.

Människor som redan ryckts bort från sina familjer. Människor som satt där, på samma rad, nära nära, med vetskapen om att deras tid på jorden så grymt är förkortad. Att det snart är deras tur att behöva säga hejdå alldeles för tidigt.

Cancergalan är speciell på det viset.

Vi sitter där sida vid sida, Livet och Döden, och samtidigt som det känns hemskt och förfärligt är det en värme emellan oss som dragit vinstlotten och dem som gick på en nit.

I går skrattade och grät vi tillsammans.

Vi höll varandras händer och vi lyckönskade varandra och orden som sades mellan både deltagare och publik efter att tv-ljuset slocknat är ord som borde komma i ljuset oftare. Vänliga, kärleksfulla, omtänksamma ord som i ett gala som Cancergalan faktiskt kommer från hjärtat och inte bara är ett påklistrat sånt-man-bara-säger-trams.

Sanna ord.

Sådana man vårdar i minnet och plockar fram även när ödet inte kommer med högsta vinsten.

Tillsammans med Carina Nilsson och Jenny Strömstedt.

Tillsammans med Carina Nilsson och Jenny Strömstedt.

Både Kjell Wilhemsen och Tommy Nilsson uppträdde på galan.

Både Kjell Wilhemsen och Tommy Nilsson uppträdde på galan.

Inför galan ledde jag Cancerfondens Facebook Live-sändning där jag bland annat intervjuade Magnus Carlsson.

Inför galan ledde jag Cancerfondens Facebook Live-sändning där jag bland annat intervjuade Magnus Carlsson.

Tillsammans med Åsa och Christer.

Tillsammans med Åsa och Christer.

Bubblande av lycka!

Bubblande av lycka!

 1. Jag är så glad för din skull och att du även kan bidra med hopp för andra! Kan jag komma i kontakt med dig?
  Kram Maria

 2. Underbart. Pamela du har säkert någon läsare av din blogg som följt dig och din blogg som också har haft samma öde och tur som du!!, vore mycket intressant om någon ville träda fram och berätta om hur hen fick hjärntumören eller annan cancer att försvinna självmant eller med motion . Med vänlig hälsning Åke

 3. Ett sista inlägg,
  Jag har skrivit förut i den här bloggen ( troligen 2013 ) att jag ställer mig jäkligt tveksam till hela den här historien! Och jag skulle för din egen skull och många drabbade att du visar på ett mycket mer trovärdigt sätt att det här är inte en ren och skär lögn eller feldiagnos !, Att du blivit opererad är väl ingen tvekan om? Men det finns så många oklarheter. Jag skulle vilja se MR bilder över tid—med mera , Och har man fått diagnosen Astocytom av grad 2 till 3 så är prognosen i det närmaste 0. Över en 10 års period, 50 % Överlever i runda tal 3-5 år. Och att en tumör av det här slaget och den storleken skulle ha ett naturalförlopp av det här slaget , Nej!
  Hoppas att jag inte blir besviken utan att du visar mycket tydligare vad som är sanningen.

 4. Jag har förslag,’
  1. Lägg ut Pad i bloggen
  2. Visa att det inte rör sig om förväxling.
  3. jag blir jäkligt misstänksam med all rätt, Jag vill se mer fakta runt ditt fall.!

 5. 1, Det ligger en hund ganska djupt begraven här!
  2. Ett Astrocytom av grad 2 / 3 Går inte i spontan,Det finns inte rapporterat,
  3. Man säger att strålningen misslyckats,
  4. Ingen pratar ihjäl en Cancer, Det är ett försök till manipulation av läsaren av bloggen.
  5.Man vet att motion kan vara av värde men är ej av BOTANDE natur.
  6. Inte en chans att läkaren och du skulle gått förbi varandra i September angående att din Cancer självläkt, Det skulle du fått veta och framförallt kommit ihåg!! ,
  7. Väldigt MÄRKELIGT att läkaren just visar det just i TV programet utan att informera dig utanför kamerorna! först!.
  8. STINKER!
  7.

 6. Får tårar i ögonen av att läsa ditt inlägg! Och grät mig igenom cancergalan. Känner så med alla! Och det väcker många känslor hos mig själv. Fick min cancerdiagnos 2013. Det har gått över förväntan bra, men vet inte om jag nånsin kommer att bli friskförklarad. Men mitt liv är normalt just nu – det enda jag önskade när jag var i helvetet. Jag är så glad för din skull!!

 7. Underbart att höra att mirakel kan ske. Bra kämpat. Ger mig hopp om att kanske jag också ska kunna utrota min hjärntumör.
  Kram Birgitta

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..