Jag har rensat ut ett halvt arbetsliv

Spännande. Som att gå från Mellanstadiet till Högstadiet typ.

Spännande. Som att gå från Mellanstadiet till Högstadiet typ.

Jag står inför en dörr som jag aldrig tidigare gått in igenom. Spänd förväntan. Lite pirr. Som en första skoldag trots att jag inte gått i skolan på typ 25 år.

Därinne bakom dörren väntar något helt nytt.

Det är kanske lite starkt att säga att det är nytt liv som väntar, men kanske lite ändå. Ett nytt jobbliv är det i alla fall, och allt jag fått ta med mig är en enda liten låda som ska rymmas i ett skåp på 45 gånger 45 centimeter.

För mig som är en hamster och som har haft eget rum på jobbet i drygt fem och ett halvt år känns det oerhört utmanande att bara få ta med sig saker som ska passa i ett mindre skolskåp.

Hela mitt förra arbetsrum var som ett mysigt krypin med en blandning av tidningar, böcker, tavlor, skönhetsprylar och träningsgrejer. Skrivbordet var ett organiserat kaos där bara jag hittade viktiga papper, kontrakt eller minneslappar.

Väggen i mitt förra arbetsliv.

Väggen i mitt förra arbetsliv.

Andra skulle nog säga att mitt arbetsrum mera liknande en lagerlokal där det ibland satt en människa i klänning längst in och skrev på en dator som stod mitt i högen av kaffekoppar – men så kände jag aldrig.

Jag misstror istället hela rena skrivbord, tänker att det inte kan finnas kreativitet hos människor som måste ställa sina pärmar i raka led och aldrig lämnar ens en penna på bordet när de går hem.

Men nu är det bestämt att jag ska bli en sån också. Clean desk-policy ska råda.

Min redaktion, alla Bonniers magasin, byter lokaler den här veckan och det är som att gå från mellanstadiet till högstadiet. Från en gammal välkänd, sliten men kär byggnad till helt nya moderna lokaler på en helt ny adress.

Jag har ärligt talat känt lite ångest över den här flytten. Funderat mycket på hur jag ska klara mig utan alla mina böcker, mina bra-att-ha-saker – men nu står jag här vid mitt kliniskt rena skrivbord och känner mig… fri!

Jag har rensat ut ett halvt arbetsliv – och är redo för andra halvlek. Så känns det.

Hejdå Sveavägen! Mitt gamla kontor is gone.

Hejdå Sveavägen! Mitt gamla kontor is gone.

Inget gammalt bråte, en ny start. Precis som alla behöver i livet då och då, vare sig det handlar om att lämna ett osunt förhållande eller flytta till en ny plats där luften går lättare att andas.

Vissa människor behöver inte så mycket prylar för att vara lyckliga, jag läser ständigt om folk som säljer ut sina hem för att byta de materialistiska bojorna mot känslan av frihet – och jag har ibland avundats dem. En vän berättar om en man som bestämt sig för att bara ha 33 saker kvar i sitt liv (förutom sina kläder), och jag försöker för mig själv fundera vilka mina 33 prylar skulle vara. En dator, soffa, bord, tv, alla böcker, mina 30 parfymer… Nää, det skulle inte gå.

Men ett rent skrivbord och ett litet skåp på 45×45 centimeter ska jag nog klara!

En vecka i alla fall…

På plats! Pappdockan på mig själv tog jag med...

På plats! Pappdockan på mig själv tog jag med…

 

 

 

 

 

LOADING..