En middag med loppfröskal och total kaos

Laga lite grönsaker kan väl ute vara nån konst...

Laga lite grönsaker kan väl ute vara nån konst…

Hört talas om loppfröskal? Det hade jag inte heller innan jag fick min matlåda som av misstag hade bytts ut från en vanlig ordinär för-två-låda – till en låda med mat för veganer.

Jag stod där i köket, hungrig och trött, och min första tanke var att skita i allt och gå ner till den lokala pizzerian och köpa middag där – men så ändrade jag mig.

Inte ska väl all mat stå och bli fördärvad för att jag inte tror att det skulle vara gott med bara grönsaker och fibrer?

Grönt och härligt. Och med loppor i gelé. Typ.

Grönt och härligt. Och med loppor i gelé. Typ.

Med all energi jag kunde uppbringa satte jag därför igång med att lösa det första receptet i matlådan: Bovetepannkakor med salsa.

Salsa gick som en dans.

Herregud, de kan ringa från vilket kock-program som helst! tänkte jag och kände mig proffsig där jag stod med alla ingredienser på diskbänken.

En känsla som snabbt förbyttes när pannkakssmeten med lopporna skulle göras…

Alltså: loppfröskal är samma som psylliumhusk eller fiberhusk (har jag läst mig till så här efteråt), och de skulle ligga och svälla i vatten och bli som en stor geleklump innan den skulle vändas i mjölet.

Och nånstans där blev det helt knas.

Hallå! Var är smeten?

Hallå! Var är smeten?

Smeten blev liksom en deg. Trots sojamjölk och vatten som jag förtvivlat försöka vispa ner. Men allt fastnade, jag testade både att vispa manuellt och med elvipsen, men degen den bara snurrade och släppte om vartannat och for över hela köket. Jag rev squash och purjolök och blandade i och tänkte att det skulle bli bättre. Eller blanade och blandade – jag liksom bankade in grönsakerna i degen och när det stod på receptet att jag skulle hälla i en slev i stekpannan så gick det inte för att smeten var cement. Typ.

Får det vara lite bovetepannkaka?

Får det vara lite bovetepannkaka?

Istället tryckte jag ut den, hällde på olivolja, stekte så hårt jag kunde och lyckades få till en enda ätbar pannkaka med salsa.

Kvällens middag.

Kvällens middag.

Den var god, men jag var helt svettig och den mysiga ensam-middagen blev inte riktigt som jag hade planerat.

Dessutom tog det en nästan timme att städa hela köket efteråt.

Och jag var svinhungrig och åt en Snickers.

I dag äter jag ute.

Det känns nästan lite lugnare.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..