Jag fick skrota träningsplanen

Tillbaka till verkligheten! Ja, så känns det när semestern är slut och jag sitter på redaktionen och allt liksom är som vanligt igen. Hur kan en sommar går så fort? Det är som att jag saknar värmen direkt jag tar fram datorn. Speciellt i år. Jag har aldrig upplevt en varmare vår och inför sommaren satte jag upp ett härligt träningsschema som innehöll både längre kajakturer, många cykelmil, och styrketräning med sonen som fått ett program av hockeylaget.

Sommaren kom, värmen stannade (och finns fortfarande kvar på vissa ställen), jag tog fram programmet… och drabbades av kikhosta.

Japp. En barnsjukdom!

Img 2053

Nej, allt gick verkligen inte efter plan den här sommaren.

Jag hade ingen aning om att vuxna kunde drabbas av kikhosta, och det krävdes grundliga undersökningar på Sophiahemmet innan jag fick diagnosen. Då hade jag redan i två och en halv vecka hostat nätterna igenom, hostat så att jag fått andnöd, hostat så att bröstet och ryggen smärtade både dag och natt – och av träningsprogrammet blev det intet.

Ingen cykeltur runt Mälaren. Inga nya muskler runt bålen.

Och även om jag är mycket bättre hostar jag fortfarande.

Jag får helt enkelt starta hösten med att börja om med träningen från början igen. Jag som tyckte att jag var så stark efter Kreta-träningsresan i maj! Suck.

Jag smygstartade under min New York-resa förra veckan, min sista semestervecka. Jag var där på en mor och dotter-resa med min 12-åriga Valentina och en av mina bästa kompisar och hennes dotter. Tidigt varje morgon gick vi powerwalk i Central Park och det var ett underbart sätt att börja dagarna med värmen som rådde där! Dessutom fick vi se så mycket där vi gick runt i parken på olika stigar och i olika riktningar varje dag.

Img 4175

Fantastiska morgnar i Central Pak!

Döttrarna var med andra dagen, men tyckte inte att det var deras grej att ”stiga upp klockan 06.30 för att GÅ (!!!)”, så de sov vidare medan jag och Karin traskade oss svettiga i ottan.

Img 3970

Överallt finns det vackra vyer att stanna och ta en liten paus eller dricka lite vatten på.

Just powerwalks är det bästa sättet jag vet att komma igång på, när det varit tungt ett tag. Det är en slags smygstart där det inte gör så ont, där träningsvärken känns bara liite i vaderna och man bara känner sig glad för att vara igång.

Så jag fortsätter med det här hemma till dess att kroppen orkar anstränga sig mera. Och passar samtidigt på att njuta av min bokbaby ”Två hål i huvudet & ett mirakel” som precis kommit från tryckeriet! Den 28 augusti släpps den på nätet och i bokhandeln – stolt som är en tupp är jag!

Kram på er!

Img 2422 2

Den är äntligen här!! Nya boken går att förboka på Bokus, den finns att köpa i handeln eller på nätet från den 28 augusti.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..