Jag ska förändra mitt liv på 30 dagar

”Förändra ditt liv på 30 dagar” står det på ToppHälsas omslag på det nummer som är ute nu, och det är så klockrent tycker jag. Du tror kanske inte att det händer så mycket på en månad, men beroende på vad du vill förändra kan det ske underverk!

När jag byggde upp mig inför min hjärnoperation för några år sedan kände jag tidigt, efter bara tre, fyra veckor hur kroppen nästan begärde att få röra på sig. För det är så det funkar. Ger du kroppen en kickstart, en slags renovering på en månad så börjar en process i hjärnan och det bildas ämnen som hjärnan bara vill ha mera av.

IMG_6497

Jag kickstartar mina morgnar på Rhodos med powerwalks längs stranden.

Dopamin, serotonin, endorfin och noradrenalin bildas av regelbunden träning i hjärnan och den dag när du vaknar upp och verkligen känner suget – och behovet – att röra på dig så vet du att den där härliga mixen har kickat in. Du har skapat dig en vana som du inte vill vara utan. En drog som gör dig både lugn och lycklig och som är tusen gånger mera tillfredsställande än ett glas vin på fredag kväll.

Träningen ger sunda kickar om du bara har lite tålamod.

Jag och tidningen har skapat en hashtagg #topphälsa30 där vi utmanar dig att hänga med oss. Fundera på om det finns något som du vill förändra i ditt liv, kanske vill du bli snabbare, gå ner i vikt, bli stark, sova bättre eller sänka stressnivåerna?

Jag har redan bestämt mig och här på ToppHälsas träningsresa på Rhodos tränar jag varje dag. Att ge järnet här är ju ingen konst, det är ju liksom därför vi är här, men jag vill också ge mig själv en dos dopamin att ta hem och fortsätta träna i Stockholm också. Mitt mål är att bli starkare och få bättre kondition.

IMG_6610

Det blev tennis med bonusbarnen Kalle och Emilia den andra dan på 30-dagarsutmaningen!

Jag gillar att träna i grupp, och därför vore det så kul om vi kunde peppa varandra? Hashtagga #topphälsa30 på instagram och så gör vi det här tillsammans! Minst 30 minuters fysisk aktivitet per dag i 30 dagar – det klarar vi!

IMG_6393

Tillsammans är det roligare att träna tycker jag!

Köper du tidningen får du ett 30-dagarsprogram där du lägga till olika typer av träning som passar just ditt mål. Annars får du använda din fantasi.

Nu kör vi!

IMG_7158

När man gillar samma cykelkläder…

  1. Gunilla skriver:

    Vilken fantastisk bra ide! Jag är egen företagare och jobbar ofta ensam och mycket. Träningen prioriteras inte alltid, detta peppande behöver jag. Tyvärr kan man väl inte få tidningen sänd till Hamburg?

    1. Hej, jag vet faktiskt inte om du kan få tidningen skickad till Hamburg, det kanske Kundtjänst kan svara på? Men om du går in på #topphälsa30 på instagram hittar du många som hakat på utmaningen och där får du också tips på vad andra gör och tränar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..