Så har jag byggt min egen vinnar-historia

IMG_7872

Tillbaka på toppen!

I dag gjorde jag det igen. Besteg toppen på berget vid Playitas resort. Jag och hela powerwalk-gruppen på ToppHälsas träningsresa tog oss upp i morse, och alla klarade det.

Förstås.

Det är inte speciellt högt, och det skulle inte klassas som en bedrift att skryta om, om det inte vore för min historia med just det här berget.

I flera år gäckade cellgifter och strålning mig att orka. Jag fick vända på hälften, eller tidigare ändå. Se de andra gå vidare upp, upp medan min kondition svek mig igen. Min kropp klarade inte av att pressa sig, och med stukat psyke och gråten i halsen tvingades jag acceptera att det var för tufft för mig.

IMG_7729

På väg upp.

När jag för första gången klarade av att gå hela vägen kom tårarna, och i dag stod jag där uppe igen med mina stavar och med minnena som kom tillbaka när jag blickade över havet och omgivningarna.

c8e7dd8c-2b51-42ad-b4b0-a84115fda06c

Det var Anna som tog mig upp första gången, och i dag var hon med mig igen.

Att klara ett mål, hur litet det än kan vara, får hjärtat att slå en dubbelvolt och hjärnan att bli rusig av endorfiner och dopamin.

Jag skålar mentalt med mig själv, gör en osynlig high-five med kroppen och skänker en tanke av tacksamhet till de dygder som jag begåvats med: målmedvetenhet och ett starkt pannben.

Känslan bevaras och placerar sig i ett av hjärnans innersta rum och kan när som helst plockas fram igen. Inte bara när det är dags att göra samma sak, som i dag – utan framför allt när det är dags att sätta nya mål. Jag vet att jag orkar ta nya tag, jag vet att jag byggt upp ett tålamod som inte krossas för att jag misslyckas en eller två gånger – jag vet att det alltid finns hopp.

IMG_7834

Jag har helt enkelt byggt upp en vinnarhistoria med mig själv i huvudrollen – och den känslan är mera värd än vad man kanske kan tro. För varje motgång som livet ger kan man ta fram sagan om sig själv, känslan att våga tro att det ska kunna gå bra till slut.

Har du en liknande historia? Berätta gärna.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..