Varför gör stress oss feta?

IMG_0108 2

Lyssna på överviktsforskaren Erik Hemmingsson som gästade min och Sandras Pepp-Podden i veckan. Länk finns längst ner i inlägget.

Hade i veckan en oerhört intressant person som gäst i vår podd, Pepp-Podden. Det är jag och min kollega Sandra Hiort som leder den och i tisdags gästades vi av Erik Hemmingsson som är överviktsforskare och docent i metabolism (ämnesomsättning). Frågan vi ville att Erik skulle utveckla är om stress gör oss feta? Det är nämligen det som han skriver i sin bok ”Slutbantat – Förstå din kropp och få en vikt som håller livet ut” (Bonnier Fakta).

Övervikt, menar Erik, handlar om så mycket mera än bara kalorier och just stress och stresshormonet kortisol är en nyckelbit i utvecklingen.

Jag tycker att det är en oerhört intressant forskning eftersom jag själv skriver så mycket om stressen i vårt samhälle i dag.

Stress gör oss alltså inte bara sjuka och sömnlösa – den gör oss feta också.

Du kan lyssna på Erik och podden här:

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..