Skrattminnen lever vidare – länge!

4AABE6A7-D3F2-469B-BEB8-0494AF3D52D5

Tänk att jag kom i bröllopsklänningen som syddes av Camilla Thulin speciellt för mig för fem år sedan! Bara det är värt att fira!

Välkommen tillbaka till verkligheten! Ja, visst är det så det känns när semestern är slut och det är dags att börja jobba igen?

Samtidigt är det som att öppna en ny bok, att skriva ett nytt kapitel. Den välbehövliga pausen från de vanliga rutinerna har varit bra för hjärnan; tankarna har hunnit tänkas klart och det känns som man har städat ordentligt i skallen. Alla måsten och funderingar har sorterats in i olika hjärnfack, hjärnan känns som en nystädad lägenhet och det är fritt fram att tänka om och tänka nytt.

Hösten erbjuder nya möjligheter till vad som är viktigt för just dig. Vill du byta jobb, börja plugga, gå ner eller upp i vikt, kanske skaffa ett gymkort, planera en ny resa? Vad hindrar dig? Hjärn-kontoret är luftigt och öppet för förslag! Dessutom finns det nu utrymme till att plocka in nytt i hjärn-lägenheten.

Själv börjar jag med att sortera in mina semesterhöjdare i hjärnans minnesbank. Jag tror på att bevara glada skratt och dagar där livet verkligen känns i hjärtat, jag tror till och med att man får ränta på det från hjärnbanken. En riktig grym återbäring!

När det är trist och dystert, när du upplever en dag när allt går åt fanders, kan du ta ut ett glatt räntebesked från hjärnan och trycka den trista dagen med bestämdhet rakt genom skosulorna. För vem bryr om en dålig dag när du har så mycket semesterskratt i minnet att det knappt får plats? När blotta tanken på vad du gjorde just i det minnet får dig att le eller tokskratta ännu en gång, flera veckor eller månader efter.

Skitdagar har vi alla – och om ska vi vara ärliga glöms de dagarna (oftast) fort bort. Men ett skratt-minne kan leva i flera år, kanske till och med för resten av livet! Så tänker jag i alla fall.

För bara några dagar sedan fick jag ett nytt underbart minne att vårda.

Min och makens femte bröllopsdag.

C953BD1D-3A53-43AE-9E41-845E25F5CBF3

Maken och jag.

Vi har inte firat en enda bröllopsdag tillsammans sedan vi gifte oss, vi har alltid befunnit oss på olika platser i världen. Men inte i år. Inte sista helgen av en sommar som gick alldeles för fort. Och då bestämde vi oss för att fira. Allt blir så mycket härligare då.

Jag tycker för övrigt att vi firar alldeles för sällan. Vad är det för fel i att vara glad och göra något extra smaskigt en vanlig vardagskväll när man känner sig lite glad, tacksam eller har fått en bra nyhet? Eller att ställa med en fest bara för att?

Jag firar till och med i förskott. Blir allt som jag tänkt har jag fått fira två gånger, och går det åt skogen har jag bara varit glad i onödan. Och det kan jag stå ut med.

Men bröllopsfesten blev precis som jag önskade att den skulle bli.

D8FB579F-AA81-4659-A958-34DE303CF158

Kärlek vid vattnet.

En minnesbild att spara och plocka fram när jag som mest behöver det i framtiden.

Tack för det.

0FA999C4-E06D-4578-A33A-480827D04BB5

Ännu en bröllopsvals – fem år senare!

IMG_8626
IMG_8650

Jag sjöng också förstås!

IMG_8654

Nybyggda Dansbryggan!

IMG_8703

Så här såg det ut för fem år sedan. Samma klänning, samma man.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..