f5f41a7c-dc1a-47d2-85f6-a9560b69ca16

Hjärnan har en förmåga att begränsa dig inom många olika områden. Den jämför dig ofta med andra, påminner dig om dina misslyckanden och andras framgångar.

Det handlar om rädsla. Ju äldre vi blir, ju mer rädda blir vi för förändringar. Vuxna vill ofta leva upp till ett visst ideal. Vi påverkas mycket av samhället och sociala medier.

Våra kroppar bör se ut på ett visst sätt, vi skall äta på ett visst sätt, träna x-antal pass i veckan samt passa in i dagens normala och perfekta samhälle. Vi eftersträver perfektionism inom så många olika områden.

Normal vs Unik

Vad är normalt, om vi alla är olika? Vi har olika kroppar, olika liv, olika förutsättningar och detta påverkar oss på olika sätt. Tänk vad tråktigt det hade varit om hela Sverige såg ut på samam sätt. Vi åt samma mat, hade likadana kroppar och levde våra liv på samma vis. Vi hade alla denna perfekta kärnfamiljen, körde vår Volvo och hade en vovve och var … ja en ”vanlig normal Svensson”.

Jag tycker vi bör vara bättre på att våga sticka ut. Det är många av oss som skulle vilja ha mod att göra detta men som inte vågar. Vi har olika drömmar och motiveras av olika saker. Däremot kommer  detta ”normala tänket” in och tar över. Våra hjärnor börjar säga ”-men snälla, skall du verkligen sticka ut? Är det inte bättre att vara normal som alla andra?

Va typiskt svenskt detta är.

madonna-unapologetic-bitch-rebel-heart

Klä av dig naken

Jag tror att många av oss tar på en ”normal kavaj” när vi kliver ur våra hem på morgonen. Vi vill då försöka passa in bland resten av Sveriges normala befolkning. När vi sedan kommer hem från jobbet/skolan hoppar vi in i våra myspys kläder och blir unika igen – vi blir oss själva!

Tänk va skönt det vore att slänga denna normal kavajen och klä av sig naken lite oftare.

Jag vill ge dig, som vågar sticka ut, en stor stjärna! Du är unik och vågar stå för den du är! Det fina med dig är att du inspirerar oss andra normala och får oss att ta steget mot att vara unik.

Utan dig hade livet varit otroligt tråkigt!

Kärlek från mig,

Lise

 

 

 

 

 

  1. Hanna skriver:

    Jag har alltid varit en person som bryr mig väldigt mycket om vad andra tycker och tänker om mig. Ingen har varit så elak mot mig som jag själv är. Men nu har jag iallafall kommit så långt att jag tänker inte ändra på mig för någon annans skull. Jag är den jag är liksom och behöver inte vara någon annan för att duga.

    1. Så sant Hanna. Ändra dig aldrig! Som tur är blir vi mer och mer säker med åldern. More power till oss alla ❤

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..