nyttigt bröd

Jag kallar brödet för ”Siljes limpa” då jag fick receptet av denna fantastiska kvinnan!

Det är så gott och så enkelt att laga. Otroligt saftigt och behöver inte jäsa. Innehåller inget mjöl och kan göras glutenfritt om du väljer glutenfri havregryn).

Detta behöver du till 1 bröd:

  • 80 g finhackade mandlar
  • 60 g solrosfrön
  • 80 g havregryn (välj glutenfri ifall du är glutenallergiker)
  • 1 msk bakpulver
  • 170 g keso
  • 1 tsk havssalt
  • 4 ägg

Så här gör du:

Sätt ugnen på 180 grader.

Blanda mandlarna och resten av ingredienserna i en bunke.

Häll smeten i en brödform iklädd bakplåtspapper.

Stekas längst ner i 35-45 min (jag steker mina bröd i 40 min).

Enjoy!

 

nyttigt bröd

nyttigt bröd utan jäst

nyttigt bröd utan mjöl

nyttigt bröd recept

20160203_125706-01

  1. Hvor mange kcal er pr 100 gram i brødet ?

    1. Hej Inger Sara!
      Jag vågar inte säga exakt då jag ej vet men man kan använda en konverteringstabell och räkna ut detta själv. Jag har hittat en länk : http://omvandlare.com/energi/

      Trevlig helg!

      Kram Lise 🙂

  2. Hvor mye kcal er det pr 100 gram i brødet?

  3. Märit skriver:

    Förlåt min förvirrade kommentar. Ser nu att det står 80 gram!

    1. Hej!

      haha ingen fara! va bra 80 gram blev det 🙂 Hoppas det smakar!! 🙂 Kram!

  4. Märit skriver:

    Hur stor del av ett paket ungefär – eller hur många gram är 180 mandlar?
    Vill gärna testa det här brödet, som verkar jättegott.

  5. Liza skriver:

    Kanske pofiber och kokosmjölk istället för keso 😍

    1. Kokosmjölk är ju dessutom gott oftast tycker jag (och detta använder jag mycket i min chiapudding) så detta ska jag även testa i mitt nästa bröd :))

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..