En anledning

En anledning

Att jag har en massa olika projekt på gång under en och samma tid är inget som förvånar den som känner mig. Det handlar inte bara om rastlöshet eller få tiden att gå men om att jag har ett behov av att skapa, utveckla mig själv och leva fullt ut.

Jag bor numera i Oslo men har min son i Göteborg. Jag flyttade ju inte hit för att min pappa behöver mig nu. Min pappa har parikinsonismn PSP. Den är besläktad med Parkinson men inte alls lika på de flesta sätt. Däremot är det en neurologisk sjukdom som är mycket progressiv. Parkinsonism finns i 3 olika varianter. Endast 3-4% av de som får denna utvecklar den varitanten min pappa har; PSP.

Det finns inga mediciner mot Parkinsonism PSP och man kan bara underlätta så mycket som möjligt i vardagen. De som har parkinsonism tar levodopa men efter 1-2 år slutar kroppen ta åt sig medicinen. Han behöver träning for att bromsa utvecklingen. Balansträning är en av mina starkaste kort som personlig tränare och just därför valde jag att flytta hit och hjälpa honom nu.

Energi

Jag måste under tiden hitta energi till att leva min vardag och hjälpa min pappa. Jag tränar pilates dagligen för ryggen, skriver mycket för att rensa tankarna, fotograferar en del och annat som får mig att må bra. Jag tränar en hel del Yoga och Pilates som ger mig mindfullness. Jag jobbar som personlig tränare, instruktör fast på ett annat underbart center men inom samma företag; SATSELIXIA.

Utbildning

Livet är en pågående skola, en utbildning du aldrig har möjlighet att hoppa av så länge du lever. De val vi gör styr vår vardag och tar oss in i nya program. Vi kan alltid bestämma oss för att byta program, dvs gå en annan riktning men vi kan aldrig hoppa av. Lev och lär och del med dig. Nu är jag här, i  landet jag föddes i, men som ändå är främmande på många sätt. Jag ser detta som ett nytt kapitel i mitt liv – något jag kommer vidareutvecklas av.

Ta hand om dig och säg allt med kärlek och respekt…

Kärlek från mig!

/Lise

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..