Jillian-Michaels-with-a-contestant-on-The-Biggest-Loser_event_main

De flesta känner igen Jillian Michaels från Biggest Loser (USA). Hon är en personlig tränare och dietist som har specialiserat sig inom viktminskning.

Hon är hård, men rättvis och jag personligen tycker hon är en fantastisk coach som fått många kraftigt överviktiga att ändra på sin livsstil.

I morse lyssnade jag på radion där de berättade om den nya forskningsrapporten som säger att överviktiga riskerar att dö upp till 10 år före en person med en normal kroppsvikt. Män löper 3 gånger så stor risk som kvinnor.

Har man barn/barnbarn bör detta vara den största motivationsfaktorn till varför man bör eftersträva att gå ner i vikt om man är överviktig.

Hade det varit enkelt att gå ner i vikt och hade det funnits en quick fix hade inte vi haft övervikt i världen. Jag arbetar som personlig tränare och ser varje dag hur människor sliter med vikten, motivationen  och frustrationen kring sin övervikt.

Har man inte möjlighet att anlita en personlig tränare eller att träna på ett gym kan du få inspiration av Jillian. Hon tränar mycket med egen kroppsvikt och kan kanske kan vara till hjälp?

Här förklarar hon lite kring detta med fettförbränning. En video på några korta minuter som kanske ger svar på en del frågor du har? Iallafall är detta frågor som jag får nästan dagligen av människor.

Värd att kolla på (engelsk tal, ej textad)

Lycka till och kom ihåg: allt du gör räknas. Små baby steps är vad som gäller!

Kärlek från mig,

Lise

 1. Hanna skriver:

  Intressant att höra om hennes tankar. När jag läser det här inlägget så tänker jag på Lady Dahmer som bara har bestämt sig för att hon inte kommer kunna gå ner i vikt och därför inte ens vill försöka. Hon pekar på studier som visar att övervikt inte alls är farligt men den här stora studien visar precis på motsatsen. Jag har svårt att tro på att det inte skulle vara skadligt för kroppen i längden att vara överviktig.

  1. Håller med dig Hanna. Om man tänker på vilken belastning det blir för hjärtat, leder … ja, hela kroppen är det en självklarthet. Det som jag också tänker på är vad man stoppar i sig för att få denna övervikt. Det kan ju inte vara mycket nyttigt och det är väldigt FÅ som har medicinska skäl till att de är överviktiga.
   Man behöver inte vara en ”size zero” och visst är det fint med höfter och rumpa men när man går runt med en sten hård ”gravidmage” kan man aldrig få mig att tro att det inte är skadligt på något vis.
   Mycket handlar om lathet och okunskap! Man måste helt enkelt röra på sig, se över vad man stoppar i sig så att kroppen får rätt former av energi. Skiter man i sin hälsa, i hur länge man lever och inte har respekt för varken sig själv eller sina nära får man väl göra som man vill men jag kan bli lätt provocerad när jag pratar med människor som säger ”nä fy fan.. jag vill vara som jag är (sen är det på gränsen till dödlig fetma)..”
   Det är skillnad på dessa typer av människor och människor som helt enkelt inte ”vet” hur man skall ta sig ur, testat alla dieter och saknar motivation. Dessa själar är fantastiska att arbeta med och det är en galet roligt att se vilken vändning de gör i livet.
   Så länge man ger det ett försök så skall man ge sig själv beröm. Däremot så är det en del som behöver lite hjälp och dessa människor tycker jag förtjänar hjälp!
   Vi alla har ett ansvar.
   Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..