Människor är olika och olikheter behövs. Tänk va världen skulle vara tråkigt om vi alla såg likadana ut, var på samma sätt och tyckte om samma saker.

Det är en konst att ha respekt för olikheter. Jag tror att vi alla behöver träna på det löpande och jag kan också själv (med handen på hjärtat) fastna i ”mitt sätt”. Däremot är en av mina styrkor att se olikheter bland människor som något fint och värdefullt. Jag tycker om olika färger, olika religioner och skräms inte av det fler kulturella.

Vi alla äger samma rätt till en plasts på jorden.

När man arbetar med människor och träning som jag gör märker man detta väldigt tydligt. Vi har olika kroppar, fast vi befinner oss i samma grupp. Inget säger att man måste ”fastna” på sin lilla plats men att man mår bra av att vidga vyerna ibland.

Då kan man lära av varandra och bli en starkare individ.

Jag har fått uppleva hela denna veckan olikheter bland alla konståkare jag tränat. Det är kul att se hur de hjälper varandra och stöttar varandra i allt de gör. Fast många tävlar individuellt i detta laget finns det en ”laganda”. Alla vill ju åt samma håll. Bara för att man hjälper någon annan att ta sig ett steg vidare betyder det inte att den personen blir bättre än dig.

Vi är alla lika fina, lika duktiga men på olika saker.

Har du någon i din grupp eller i din närhet som har detta ”lilla extra” som du önskar du hade? Ta hjälp av personen och låt dig inspireras. Du kan bara tjäna på det samt utveckla dig själv till att komma ännu närmare ditt mål.

Minnen från idag

Lev väl!

Lise

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..