Favoritsoppa – bra mat att springa på

En av mina favoriträtter i hela världen är en jätte-enkel potatissoppa. (Soppa är för övrigt riktigt bra mat att springa på. Man blir lagom mätt och slipper tung mat som skumpar runt i magen.) När jag lagar mat så höftar jag alltid, gillar att experimentera mig fram och är inte så nog med recept. Men ungefär såhär ser receptet ut på galet enkel och supergod potatissoppa.

1 kg mjölig potatis

1 buljongtärning, kyckling eller grönsak

1 litet knippe salladslök

1 kruka färsk körvel

Grädde (gärna havregrädde, annars vanlig)

Salt och vitpeppar

Koka upp potatisen i buljongen och låt den koka tills den är mjuk. Använd ungefär lika mycket vatten som du brukar när du kokar potatis. Grovhacka och släng i löken också efter ett tag. När potatisen är klar – ta av från plattan och klipp ner körveln. Mixa! När allt är finmixat – häll i en skvätt grädde och värm på soppan igen. Smaka av med salt och vitpeppar.

Vill man ha soppan lite matigare så kan man toppa med bacon, eller koka ett par potatisar vid sidan av och skära ner i bitar efter man har mixat soppan.

Prova vettja!

Potatissoppa

Persilja är också gott att toppa med, och kanske en klick gräddfil, eller något annat som gömmer sig långt bak i kylen…:-)

Potatishjärta

I <3 potatissoppa!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..