Recept: Kladdkaka med choklad (eller kladdkakemuffins) – utan socker och gluten!

Jag var verkligen såå skeptisk till att baka kladdkaka med choklad, utan socker och mjöl. Och dessutom på en grund av svarta bönor och dadlar. Men efter att ha experimenterat fram den här så har jag konstaterat att det är den godaste chokladkladdkaka jag någonsin har ätit. På riktigt! Den är en mäktig hit för den som gillar mörk choklad. Alla som jag har bjudit den på har ÄLSKAT den (utan att ha vetat om vad den är gjord på). För att experimentera lite extra så har jag gjort en kladdkakemuffins-variant också. Den kan man också göra på mintchoklad om man vill variera sig ibland. Här kommer mina favoritrecept på kladdkaka och kladdkakemuffins!

Recept: Kladdkaka med choklad (eller kladdkakemuffins) – utan socker och gluten!

Kladdkaka med mörk choklad

Recept: Kladdkaka med choklad (eller kladdkakemuffins) – utan socker och gluten!

Utan socker och mjöl

Recept: Kladdkaka utan socker och mjöl (en chokladdröm!)

230 gram svarta bönor
10 torkade dadlar
4 msk kakao
4 msk flytande honung
2 tsk vaniljpulver
2 tsk bikarbonat
100 gr smör
150 gr 70% choklad
2 ägg
1/2 dl kokos

Gör så här: Skölj bönorna och mixa dem med dadlarna. Blanda i kakao, honung, vaniljpulver och bikarbonat. Fortsätt mixa till en jämn smet. Smält smöret och chokladen. Vispa äggen fluffiga och vispa sedan ihop dem med smöret och chokladen. Blanda ihop alltsammans och häll i en smörad och kokosströdd form (om du gillar kokos. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 20 minuter. Låt stelna och svalna innan du serverar.

Recept: Kladdkaka med choklad (eller kladdkakemuffins) – utan socker och gluten!

Kladdkakemuffins med mintchoklad

Recept: Kladdkaka med choklad (eller kladdkakemuffins) – utan socker och gluten!

Finns det något bättre än choklad?

Recept: Kladdkakemuffins utan socker och mjöl med (mint)choklad

230 gram svarta bönor
10 torkade dadlar
4 msk kakao
4 msk flytande honung
2 tsk vaniljpulver
2 tsk bikarbonat
100 gr smör
150 gr 70% choklad (med mintsmak om man vill)
2 ägg
1/2 dl kokos

Gör så här: Skölj bönorna och mixa dem med dadlarna. Blanda i kakao, honung, vaniljpulver och bikarbonat. Fortsätt mixa till en jämn smet. Smält smöret och chokladen. Vispa äggen fluffiga och vispa sedan ihop dem med smöret och chokladen. Blanda ihop alltsammans och häll upp i 10 stora stabila muffinsformar (aluminium eller silikon). Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 12 minuter. Låt stelna och svalna innan du serverar.

Psst! Toppa med något du gillar – grädde, bär, nötter, kokosflingor…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..