Recept på saftig bananpannkaka med chiafrön

Jag har inte riktigt fattat hypen kring bananpannkakor – förrän nu. Idag trillade polletten äntligen ner – det kan ju vara jättegott! (Och hur lätt som helst att slänga ihop.) Ja, ja, bättre sent än ännu senare.

Lediga dagar betyder oftast långa och sena frukostar hemma hos oss och då vill vi gärna ha något lite matigare. Nu har jag provat mig fram till ett recept på riktigt saftiga bananpannkakor som kommer att lagas till några söndagar framöver.

bananpannkaka chiafrön

Tänk att bananpannkaka kunde vara så gott!

Recept: Supersaftig bananpannkaka med chiafrön

1 banan
2 ägg
1 msk chiafrön
lite vaniljpulver
kokosolja att steka i

Gör så här: Mixa alla ingredienser och låt gärna smeten stå och dra sig en stund innan du steker bananpannkakor, eller bananplättar i kokosolja. Du behöver bara steka en kort stund på varje sida, det går snabbt. Jag steker dem i plättstorlek i vanlig stekpanna, de brukar vara lättast att vända då. Toppa med det du gillar och hittar i kylen, frysen eller skafferiet. Jag gillar kokosflingor och hallon till exempel.

TIPS! Vill du ha mer tuggmotstånd så blanda i lite havregryn också, då blir den ännu matigare (men inte riktigt lika saftiga). Du kan också snabbmosa i ytterligare en banan efteråt om du vill ha lite tjockare konsistens på pannkakorna/plättarna.

bananpannkakor chiafrön

Bygger man ett torn av sina bananplättar så blir de ännu finare att titta på och godare att äta! :-)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..