5 sköna löparskor för dig som pronerar

Eftersom jag både pronerar (sätter i utsidan av hälen, istället för hela, och rullar diagonalt över foten i mina steg) och ofta springer långt nu för tiden så springer jag i skor med bra stöd och gillar när det är lite studs, alltså dämpning, i skorna. Rätt skor gör löpningen mer skonsam för kroppen, och det vill man ju. Så att man kan fortsätta springa lång tid framöver. Här är fem av mina favoritskor att springa långpass i. Eftersom jag är tjej så blir det dam-varianterna här men principen är ju densamma för er killar! 🙂

5 sköna löparskor för pronation:

1 Sauconys Everun Guide 9

En av mina favoritskor just nu. Den är lätt men stadig och dämpar skönt. Sulan är byggd med ny teknologi där det material som dämpar mest ligger direkt under fotsulan, istället för i mellansulan. Dämpen ligger alltså nära foten och ska lättare fördela trycket jämt över hela foten. 8 mm drop, alltså skillnad mellan häl och tå – ju mer drop desto större känsla av att skjutsas framåt. Skons vikt i storlek 38 är 232 gram.

löparskor pronation Saucony

Löparsko för pronation: Saucony Guide 9, 1 600 kr. Finns att köpa här.

 

2 Asics GT 1000

Den här skon funkar för lätt till medelstor pronation och är en riktigt skön sko som passar även för bredare fötter. Gel-kuddar både fram och i häl ger mjuk och lite extra härlig dämpning. 10 mm drop. Skons vikt i storlek 38 är 263 gram.

löparsko pronation asics

Löparsko för pronation: Asics GT 1000, 1 300 kr.

3 Nike Lunarglide 7

Det här är en riktigt skön, luftig sko som sitter tajt runt mitten och bakre delen av foten men lämnar gott om utrymme för rörelse framme vid tårna. Yttersulan ska hjälpa foten att få en mer naturlig rörelse och i inre delen av sulan är skönt mjuk. Mellansulan är lite fastar på insidan för att ge extra stöd. En riktigt skön träningssko som jag gärna använder på mellanlånga långpass (gillar lite studsigare skor på de riktigt långa). 10 mm drop. Skons vikt i storlek 38 är 213 gram.
löparsko pronation nike

Löparsko för pronation: Nike Lunarglide 7, 1 400 kr.

 

4 Mizuno Wave Inspire 12

En stabil och lätt sko med riktigt skön dämp i hälen, den här passar bäst för lättare pronation. Känns mjuk och relativt snabb för att vara så uppbyggd. 12 mm drop. Skons vikt i storlek 38 är 225 gram.

löparsko pronation Mizuno

Löparsko för pronation: Mizuno Wave Inspire 12, 1 600 kr.

5 Brooks Adrenaline GTS 16

Stabil sko som dämpar skönt, flexar bra och ger både bra rullkänsla och frånskjut i stegen. Bra för dig som pronerar mycket! 12 mm drop. Skons vikt i storlek 38 är 261 gram.

löparsko pronation brooks

Löparsko för pronation: Brooks Adrenaline GTS 16, 1 600 kr.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..