Träning & Samvete

Träning är något som finns på de flestas samvete. Jag älskar att träna och har en hög träningsdos, blir i princip alltid mer än 6 pass i veckan. Men även när jag tränar 6 pass i veckan så får jag dåligt samvete, jag tycker jag tränar för lite, tänker att mina motståndare tränar hårdare, mer bättre och att jag är lat som inte gör mer.

Det går inte att träna för fullt året runt, kroppen klarar inte av det och att vila är faktiskt lika viktigt som att träna. De måste komplicera varandra. Att träna bryter ner kroppen och att vila bygger upp den, så hur kommer det sig att jag bara känner mig nöjd när jag tränar och bryter ner den? Jättekonstigt när jag vet att jag måste vila för att bli bättre. Detta är något som för mig blivit lättare med åren och jag har blivit bättre på att hantera känslorna jag får när jag känner att jag inte riktigt tränar så mycket som jag kanske kan.

Jag lever ett annat liv nu än vad jag gjorde för 3 år sen, jag har barn, en familj och är inte längre själv och bara har mig själv att ta hänsyn till. Jag måste även se till att övriga i familjen mår bra och ibland går det även ut över min träning, men det är okej. Jag kan ta igen det, förra veckan hade vi träningsläger och det var verkligen full focus på träning 2-3 pass om dagen, kroppen känns fortfarande kan jag lova och även att jag hade en vilodag igår blev det bara ett lättare pass löpning imorse och ikväll blir det enbart rörelseträning, jag måste ge min kropp en chans att återhämta sig utan att jag för den saken skull ska ha jättedåligt samvete.

Det gäller oss alla oavsett vilken nivå vi tränar på, tränar vi så måste vi också vila, och det måste vi göra med gott samvete, utan att känna oss dåliga som inte tränar just denna stund. Jag jobbar med det dagligen och det har blivit så mycket bättre, och en sak som därmed har blivit bättre tillsammans med det är faktiskt mina resultat i träningen. Jag tränar mindre men är både starkare och mer uthållig än vad jag har varit tidigare, ganska bra kombination om ni frågar mig.

FullSizeRender

Ibland måste man bara vila och göra ingenting =)

 

 

 1. C skriver:

  Men så skriver ju ”alla andra”. På det här viset blev det mer intressant tycker jag – som förresten älskar att ligga i soffan och läsa om träning. 😉

 2. Hanna skriver:

  Det kan ju vara så att de personer som du tror tränar mer än dig tränar lika mycket och bär på samma tankar som du har. Jag tror aldrig att man kommer i från det där med att jämföra sig själv med andra. Inte helt iallafall, bara att man jämför sig inom olika områden. Bra inlägg iallafall, vila är viktigt!

 3. Cia skriver:

  Komplettera varandra, inte komplicera.. som du skrev om träningen!

 4. Annica skriver:

  Mycket bra inlägg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..