Min viktresa – i korthet

Sundarejennie - Jennie Isberg vikt

(Hittade mina gamla byxor i ett skåp i våras – det var en skön känsla!)

För att du ska fatta vad jag skriver och varifrån jag kommer så tänkte jag dra min viktnedgång i korthet. Jag LOVAR att ni kommer att få allt mer i detalj senare här i bloggen. Se det som en liten teaser 😉

Jag har egentligen aldrig haft en sund relation till mat. Jag älskar mat (och framförallt sås), kakor, godis och allt annat gott. I alltför många år har jag varit en så kallad ”emotional eater”, dvs. jag har ätit när jag är ledsen, glad och allt däremellan. Osunt – helt enkelt.

Utöver ett matmissbruk har jag inte tränat tillräckligt. Egentligen, hur skulle jag kunnat träna bort allt det jag åt? Omöjligt! Trots det har jag alltid sett mig själv som ”en som tränar ganska mycket”, men såhär i efterhand inser jag att jag haft en ganska skev självbild.

En dag bestämde jag mig för att ta tag i vikten och min hälsa. Jag började med att äta mindre kolhydrater och träna lite mer. Ingen dramatisk LCHF-diet, för jag åt aldrig särskilt mycket fett. Däremot åt jag inte vitt mjöl, vitt socker och undvek i stort snabba kolhydrater.

Efter ett tag hände det ingenting och min mamma föreslog att jag skulle testa Viktväktarna. Sagt och gjort (samma kväll faktiskt). Sedan dess har jag hittat ett sätt att förhålla mig till mat som jag kommer att kunna behålla resten av livet.

Jag har:

Gått ner över 30 kg
Gått från storlek 42/44 till storlek 36/38 i kläder
Gått från att inte kunna springa 200 m till att i somras genomföra en minitriathlon
Sist, men inte minst, blivit en mycket gladare, lättare, piggare och positiv människa som älskar både mig själv och livet i helhet!

Smartpoints och kalorier

Du kommer att se Smartpoints (förkortat SP) och kalorier när jag lägger upp recept. Varför? En stor del av min viktnedgång har jag att tacka (förutom mig själv) Viktväktarna och min coach Kicki för. Att hålla koll på mitt matintag har varit 85% av min viktnedgång, medan träningen stått för 15%. Viktväktarna har tillhandahållit ett verktyg som jag har orkat hålla på med i över 1,5 år, det har aldrig hänt förr. För er som gillar konceptet kalorier så kommer jag även att försöka ange mina recept i kalorier – på så vis passar det alla.

Bra att veta är att jag inte räknar frukt och grönt – varför? För att jag vill hålla det enkelt. Om du vill veta mer om varför jag valt att inte räkna på frukt och grönsaker så besvarar jag det här.

Mitt löfte till dig!

Mitt mål med denna blogg är att ge dig en så opretto (är det ett ord?) bild av ett hälsosamt liv som möjligt. Istället för en massa coola träningskläder, omöjliga träningspass,  häftiga hälsoevents och mat som kräver kockkunskaper, kommer du att se:

– Inspiration kring hur du kommer igång med sin hälsoresa
– Enkla recept som alla (trots en stressig vardag) kan laga
– Snabba träningspass
– Tips på hur din förändring blir långvarig
– Mycket, mycket mer (typ hela mitt liv)!

Jag är en helt vanlig tjej som delar med mig av små grejer i vardagen som gör att jag mår bra. Vill du hänga med? Inget hade gjort mig gladare!

 1. Linda skriver:

  Vilken inspiration du är och ger Jennie! Jag kommer absolut följa dig! Blir lite nyfiken på vad du kallar dig på instagram? Såg att ngn följer dig även där. Lycka till med bloggen😊

  1. Vad roligt Linda, vad glad jag blir! 🙂 Jag heter @sundarejennie på Instagram. Ses där!

 2. Låter som en härlig blogg som jag verkligen vill följa! Just ny/omstartat med vv-online och denna gången ska jag gå i mål!

 3. Kicki skriver:

  Grattis till alla dina framgångar! Du är en fantastisk inspiratör. Underbart att fler får ta del av dina kunskaper och framgångar. Vi pratar om dig på mötena. Kommer följa dig. ”Coachen”

  1. Tack coachen! Inget hade varit möjligt utan ditt stöd! 🙂

 4. Mp skriver:

  Tack för snabbt svar!
  Gick du ner mycket snabbt i början eller har det tagit lång tid gör dig?
  Tålamod är inte min starka sida…

  1. Det gick ganska snabbt till en början, och lite långsammare i slutet. Det gäller dock att verkligen göra det man förbinder sig till – annars kommer inte resultaten 🙂

 5. MP skriver:

  Hej!
  Jag har precis gått med i VV med en startvikt på 82kg (är 168 cm lång).
  Vill gå ner till minst till 70kg, men härna några kilo till.
  Har du tips på några bra lunchrätter som kostar mindre än 10SP?
  Mitt problem är att jag alltid drar över mitt antal points.

  Har du även tips på hur många gånger per dag du äter och hur du disponerar dem över dagen?

  1. Hej! Vad roligt att du gått med i VV – det funkar verkligen 🙂
   Har massvis med tips, och jag kommer att dela med mig av massa recept här på bloggen. För att dra några korta här nu så skulle jag söka efter följande i appen: broccoli- och kasslergratäng (7 sp), currydoftande rispanna med räkor (6 sp) och lövbiffgryta med tagliatelle (7 sp). Om du behöver fler tips innan jag hinner uppdatera här på bloggen kan du spana in @sundarejennie på Instagram. Där finns massa recept.
   För att gå ner i vikt så är det ju såklart fördelaktigt att inte dra över antalet point. Fokusera på sådant som du blir mätt av, men som inte kostar så mycket. Mina räddare i nöden är kyckling, ägg och massvis med sallad.
   Jag äter alltid fem ggr/dag: smoothie + ägg (3 sp), mellis (3 sp), lunch (6-10 sp), mellis (3 sp) och middag (6-10 sp). Och sen en hel del rörelse, förstås! 🙂
   Lycka till och kör hårt – du klarar det!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..