Börja träna: gör något du tycker är kul!

Tennis

Inspirerad från gårdagens tennislektion funderade jag lite på vad som gör att jag ser framemot den varje vecka. Det är ju ändå träning!

När jag påbörjade min viktresa var fokus på maten, vilket var helt rätt. Som jag skrivit i ett inlägg tidigare så har maten varit drygt 85% av framgången. Med det sagt så har träningen bidragit med så mycket annat. Idag kan jag inte leva utan träningen, men det har tagit ett tag att komma dit. Tidigare har jag tränat mest för att jag vet att jag måste. Nu tränar jag för att det känns härligt i kroppen, för att jag känner mig stark och för att det är roligt. Dessutom tränar jag mellan 3-5 gånger i veckan. Hur kom jag dit?

Se inte träningen som ett nödvändigt ont

Jag vet att det kan låta svårt till en början. Saker som kan få dig att lyfta blicken är att sätta både kortsiktiga och långsiktiga mål med träningen. Dvs. inte bara se det som ett verktyg i din viktnedgång. Träningen kan vara ett mål i sig. Kanske vill du springa 1 km utan att stanna? Kanske vill du kunna gå på spinning? Kanske vill du gå en promenad minst 5 gånger i veckan? Mina egna mål ändras hela tiden, så fort jag nått ett sätter jag upp ett nytt. Det håller mig motiverad!

Testa något nytt

Får du ibland känslan av att du vill lära dig något nytt? Typ måla, fotografera eller dreja. Ja, vad tusan som helst. Det får jag då och då. Och sen jag påbörjade min viktresa har jag valt att lära mig nya saker som dessutom innebär någon form av rörelse. För två år sedan höll jag i ett tennisrack för första gången. Nu spelar jag tennis varje onsdag och jag ser framemot den timman hela tiden. Det är MIN timma, då jag inte tänker på något annat och har sjukt kul. Vad skulle kunna vara din tennis? Lära dig crawla? Gå en linedancekurs? Börja gå på gruppträningspass?

Träna med vänner!

Att skratta och ha kul på väg till träningen, under träningen och efter träningen förstärker hela känslan av hur kul det är. Så träna med människor du gillar. Under tennisen bryter vi ihop av skratt flera gånger under träningen. Utan de andra tre tjejerna i gruppen och vår extremt tålmodiga tränare så hade tennisen inte varit i närheten så rolig och energigivande.

Så försök ha lite kul med träningen! Livet är för kort för något annat. Vad ska bli din tennis? Några idéer/tankar? Dela med dig!

  1. Sara F skriver:

    Jag håller med! Tycker också att den sociala aspekten är jätteviktig, och det är mycket därför som jag fortsätter med tennisen 🙂

  2. Sara F skriver:

    Jag håller med! Tycker också att den sociala aspekten är jätteviktigt, och det är mycket därför som jag fortsätter med tennisen 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..