Dags för socker detox – hänger du på?

Nu när chokladmonstret kommer fram är det denna som gäller. Sjukt god! Precis som chokladpudding! Och bara 4 sp.

Här kommer ett erkännande som gör ont. Jag vaknade bakis idag. Nej, inte på det sättet ni tror. Jag vaknade bakis av socker. Har ni känt den känslan någon gång? För mig känns den nästan värre i hela kroppen än en klassisk bakfylla på rödvin.

Allt mat igår fick fantastisk bra, till dess att chokladen fram. Då var det som att någon annan tog över min kropp. Jag hetsåt choklad nästan som att någon skulle ta chokladen från mig. Det mesta av chokladen var 70% choklad, så i mångas ögon är det säkert inte så farligt. Men likväl triggar det mina sockerdemoner. ”Det är så bra med 70% choklad, det räcker med bara en bit sedan är man nöjd.” Det finns nog ingen mening som provocerar mig mer. Finns det någon som känner så, på riktigt? 😉

Faktum är att gårdagen inte var någon isolerad händelse. Den där lille djävulen har smugit sig in i princip varje kväll den senaste veckan. Men nu får det vara nog!

Det finns ingen som helst anledning att jag både ska må dålig av förkylningen OCH för att jag äter dåligt.

Så idag är det nolltolerans. För att hjälpa min hjärna blir det även väldigt lite kolhydrater i övrigt. Så den kommande veckan ska jag dela med mig om hur det går och om de tips som gör att jag håller mig undan sockret.

Hänger du på? Vi är starkare tillsammans!

 1. Jaa, jag är på! Du är en jättestor inspiration för mig just nu och på nåt konstigt sätt känns det skönt att läsa om att du också faller dit ibland. Jag menar att du är min idol men mänsklig. Imorgon kör jag viktnedgång -10 kilo!

  1. Det är aldrig för sent att ta ett bra beslut! Då kör vi från och med nu, tillsammans klarar vi det. Heja oss! 🙂

 2. Hej..
  Har varit så duktig .. men har blivet mer och mer sugen på allt jag inte ätit det senaste året ..
  mår inte bra av allt det söta .. så jag är med.. behöver komma igång igen👊🏻👊🏻

  1. Jag förstår PRECIS vad du menar Marie. Jag var precis nere i en sådan dipp själv. Men mår så sjukt dåligt av all den maten, så fattar inte varför jag ändå envisas med att börja äta det igen. Man är ju lite knäpp 😉 Men nu kör vi och peppar varandra!

 3. Ja, jag hänger på. Det blir alldeles för mycket socker, framför allt smågodis. Det påverkar mitt humör, blir arg och nedstämd. Nu är det slut på det! Ska bli en glad tjej igen, och 5 kg lättare. Nu kör vi!

  1. Visst är det konstigt att man mår så dålig av något som är så gott? Men låt oss tillsammans ta oss upp ur sockerträsket och mata vår kropp med det den mår bra av istället. NU kör vi! 🙂

  1. Strunt i den dåliga förmiddagen. Det är aldrig för sent att börja och därmed ta ett bra beslut i rätt riktning! 🙂 Heja dig som tagit beslut om -10 kg!

  1. Gör’t! Låt oss peppa varandra. Jag lovar att vi kommer att må så mycket bättre inom bara några dagar 🙂

  1. 5 kg klarar vi tillsammans! En bättre hälsa är värt så oehört mycket. Att stå över socker är en liten uppoffring i det stora hela, men ack så svårt ibland. Nu kämpar vi tillsammans Sabina! 🙂

 4. Gick in på min 3e sockerfria vecka idag.
  För mej funkar inte lite ibland, det är antingen allt eller inget. Nu kör jag på inget fram till jul.

  1. Snyggt jobbat Fia! Jag är egentligen precis likadan. Men på något sätt drömmer jag om att en dag kunna ha en lite balanserad inställning till det där med socker. Men det är som en drog… På riktigt. Helt sjukt! Vad är dina bästa tips för att hålla dig borta från sockret? 🙂

 5. Jag är med.. äter inte jättemycket godis men när jag börjar så kan jag inte sluta och då blir det gärna flera dagar i veckan till slut. Blir illamående, trött och grinig av sockret. Var sockerfri ert helt år men så glass i somras så var det kört.
  Nu är jag med för ett bättre mående😄👍🏻

  1. Känner helt igen mig Marie! Både med att det är svårt att sluta, inte just vid det specifika tillfället utan även att det blir en vana. Och tjurigheten! Stackars alla i ens omgivning. Låt oss se till att vi mår bättre! 🙂

 6. Tyvärr har jag inget bra tips. Man måste vara jävla envis bara!

  För ett år sen drack jag läsk varje dag och åt ofta fikabröd o annat gottigt. Men i januari bestämde jag mej för att hålla upp 100 dagar utan onödigt socker och det gick förvånansvärt bra!
  Bara man har bestämt sej.

  Jag får ju fortfarande lyxa till det med lite snacks o bubbelvatten på helgen och lite onyttig mat ibland. Annars skulle det nog inte funka o köra helt sockerfritt.

 7. Men jag håller helt med, det vore ju kul om man kunde äta bra och lite godsaker bara ibland. Men det blir lätt att det spårar ur!
  Min förhoppning är att sötsuget ska bort för alltid. Så därför byter jag heller inte ut sockret mot lightprodukter/sötningsmedel mm. Jag vill bryta mönstret helt. 🙂

  1. Det låter som en sund inställning! Kanske kommer jag dit någon gång, men sötningsmedel finns fortfarande kvar i mitt liv. Annars skulle det bli alltför tråkigt (men det är bara enligt mig). Det triggar heller inte mig och jag mår inte dåligt av det. Det är det viktigaste! 🙂

  1. Det gäller att hitta lite rutiner som tar överhanden på sockersuget. Idag har det t.ex. gått jättebra för mig! Så det går – jag lovar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..