Kyckling med rotfrukter och timjansgräddsås

Grönsaker

Jag bara måste dela med mig av detta goda recept jag lagade häromdagen. Det är både extremt smakrikt, gott och mättande. Dessutom är det perfekt matlådemat, vilket gör att jag kan plocka fram det ur frysen när jag behöver bra mat. Faktum är att denna härliga måltid är inplanerad i veckans schema på torsdag. Det hela började med att ICA hade superdeal på morötter som man inte behöver skala, och då tänkte jag ”detta måste jag göra något med”.

Ingredienser för 7 ordentliga portioner

1000 g morötter, gärna sköljda och klara
200 g palsternacka
2 st buketter broccoli
4 tomater
800 g kycklingfilé
Arlas syrade grädde 15%
Färsk timjan
Torkad timjan
Tärning kycklingfond
Paprikakrydda
Salt & peppar
Arla Smör & Rapsolja Spray

Sås

Så gör du:

1. Sätt på ugnen på 175 grader.

2. Skiva upp morötterna och palsternackan. Halvera tomaterna. Dela upp buketter av broccolin. Spraya en ugnsform med Smör & Rapsolja och lägg på grönsakerna. Salta, peppra och strö över lite torkad timjan. In i ugnen.

3. Spraya en stekpanna och värm upp så att den är het. Krydda kycklingen med salt, peppar och paprikakrydda. Stek runt om så att kycklingen får färg. Lägg kycklingen i en ugnsform och sätt i ugnen med en termometer i.

4. Häll över grädden på det som är kvar i pannan efter kycklingen, skrapa loss allt i botten. I med en tärning kycklingfond, en massa timjan, salt och peppar. Låt koka upp och red med lite vatten till önskad konsistens.

5. Ta ut allt ur ugnen när kycklingen nått 70 grader. Låt den vila lite. Ta sedan upp på en skärbräda och skiva upp den. Ta saften från kycklingformen och häll i såsen.

6. Lägg upp tjusigt på en tallrik och toppa med ytterligare lite timjan. Mums!

Kyckling med rotfrukter och sås

Smartpoints & kalorier

Kycklingen 1 sp och 130 kcal, såsen 43 g (4 sp) och 80 kcal. Det blir så extremt lite fett av sprayen att jag inte räknar det, och som ni vet sedan tidigare äter jag så mycket grönsaker som jag vill.

Dela upp i matlådor och frys in – detta recept fungerar utmärkt som matlåda! Dessutom vet du exakt vad du stoppar i dig. Smaklig måltid!

Ps. Du har väl inte missat att jag har skapat en Facebooksida? Om du vill säkerställa att du får uppdateringar om när jag skrivit något nytt här på bloggen eller bara vill se lite mer av vad jag hittar på – följ mig där vettja! Eller på @sundarejennie på Instagram förstås. Det var ju där allt började. Vi ses!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..