Konsten att hålla sig i kragen även dåliga dagar – tre frågor jag ställer mig

Igår var en sådan där dag då jag var riktigt trött, inte har någon ork, ingen motivation och tycker lite synd om mig själv. Det är just dagar som dessa som är mina största utmaningar.

Cola light gör mig gott när jag är trött och vill hetsäta! Har du också något liknande trix?

Cola light gör mig gott när jag är trött och vill hetsäta! Har du också något liknande trix?

När dagarna kommer och jag, som igår, är sugen på att köpa ett wienerbröd på Kastrup, en burgare till lunch och brownien som står i kylen på kontoret till trefika – då ställer jag mig själv ett par frågor. Jag tänkte bjussa på dessa frågor så att du kan ställa dig dem när du hamnar i samma situation.

Frågor att ställa sig under dåliga dagar:

– Blir dagen verkligen bättre av att jag äter något onyttigt? Eller kommer det bara ge mig onödig ångest?

– Hur påverkar det dåliga, som jag egentligen vill äta, min kropp? Då menar jag rent fysiskt. Är det så att det kanske till och med triggar huvudvärk, ont i magen och andra obehagskänslor som inte alls hjälper min dåliga dag?

– Sist och absolut viktigast (och inspirerad av en kommentar på ett tidigare inlägg): vad är det egentliga problemet som jag försöker äta bort? Är det verkligen bara trötthet? Eller finns det något annat jag bör ta tag i?

Svaren på dessa frågor är ganska självklara och hjälper mig väldigt ofta när jag har lust att bara äta allt som kommer i min väg. Om du känner igen dig i att behöva tänka dessa tankar, läs gärna mina inlägg om matberoende och hetsätning.

Jag kan rapportera att dessa frågor fungerade UTMÄRKT igår (och idag) och jag hade massvis med sp kvar till att jag skulle äta middag med min kompis igår kväll. Och bara en sådan sak, ett sjukt bra tips om man är lite nere och vill hetsäta – träffa en nära vän! Det gjorde mig oerhört gott igår!

______________________________

Vill du vara säker på att du får koll på nya inlägg? Följ mig på Facebook!
Vill du se fler foton? Kika in på @sundarejennie på Instagram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..