Viljan att förändra någon annan…

Det går inte att ändra på andra människor. Skall en förändring ske i någon måste den komma utifrån en insikt och vilja att själv göra jobbet. Och den insikten kan man inte pådyvla någon.

Man kan absolut på ett kärleksfullt sätt uttrycka vad man önskar eller skulle uppskatta från någon, men du kommer aldrig lyckas med att övertyga någon som själv inte har förmågan eller vill lägga ner tid på detta. Som kanske faktiskt trivs med sitt sätt att vara och agera.

Processed with VSCO with av8 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Det enda du egentligen kan göra är att förhålla dig till andra människor. Välja att se det som är gott hos andra och lägga fokus på det du trots allt uppskattar. Och om någonting inte fungerar, påtala det utifrån hur du känner och hur det blir för dig. För att ge personen ifråga en chans att förändra om han eller hon vill.

Men aldrig med ord som säger att det är fel på den andre eller att sättet något görs på är fel. Utan istället utifrån hur du känner och upplever det. Så att du också kan berätta hur du skulle önska att det fungerade.

Sen bara avvakta och se vad som händer. Sker det en förändring eller händer ingenting. Och utifrån det fatta beslut i hur du själv vill göra. Känna glädje i den förändring som sker. Acceptera att inget händer och stanna kvar eller se att du faktiskt inte mår bra i det som är och därför välja att lämna.

Alla måste få lov att vara som man är och själv välja hur man vill utvecklas. Alla måste också se till att ta sitt eget ansvar för att skapa ett liv som man mår så bra som möjligt i. Se till att man omger sig med sunda, fina och kärleksfulla relationer och att man är i miljöer som gör en gott.

Den enda du kan förändra är du. Det enda förhållningssätt du kan påverka är ditt. Och ansvaret för på vilket sätt du väljer att leva ditt liv ligger hos dig. Precis som för alla andra.

Så lägg fokus på att vara sann mot dig själv och träna dig på att våga uttrycka dina behov och känslor. Se vad som händer och ta sedan ansvar, så att du kan skapa ett värdefullt och vackert liv som får dig att må riktigt gott.

Kram på dig och ha nu en fin-fin dag!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.asanyvall.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Motsatsen till kärlek…

Det är rädsla.

I en värld där många människor nu är livrädda när de får läsa allt som pumpas ut i vår media ökar vi bara på oron och rädslan. För när du möter rädsla med rädsla blir den dubbelt så stor och det enda sättet vi då hanterar det på är att antingen gå till attack eller dra oss undan. Och det är det som just nu pågår.

5F32CF32-FA9B-40E2-A824-6662DD37AC65

Foto: Markus Holm

Det enda sättet att minska på rädslan är att istället våga möta den med kärlek. Det vill säga stå tryggt förankrad och lyfta det som är sant utan att ytterligare spä på rädslan. Fokusera på det som är möjligt och det som trots allt fortfarande är fint mitt i det som känns svårt. Göra det vi kan och acceptera det som just nu får vänta. Ta vårt eget ansvar i våra aktiva val, utifrån värme och medmänsklighet.

Nu prövas vi i vår trygghet och förankring. Klarar vi av att stå stabila i det som är trots att vindarna runt omkring oss blåser hårt. Möta rädslan med kärlek och omtanke istället för tvärtom.

Om du kan, försök att vara den som väljer att möta i kärlek. Vi behöver det nu för att det som redan är annorlunda och svårt inte skall bli ännu tuffare. Lägg ditt fokus på vad du kan göra och hur du kan bidra på ett fint sätt.

Och se vad du varje dag, trots allt, är tacksam för i livet. För även den mörkaste dagen i våra liv kan vi finna en glimt av ljus och tacksamhet. Var det ljuset, så att det expanderar och blir större än mörkret.

Ta hand om dig och ha nu en riktigt fin start på helgen! Solen skiner och det är vårdagjämning! Härligt, eller hur?! Massa kärlek och omtanke till dig!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.asanyvall.se

LOADING..

Skäms en aning…

Vaknar upp med en pirrig och helt underbar känsla i kroppen. Solen skiner och jag har en skönt ledig dag framför mig. Dricker mitt kaffe och njuter till fullo.

6EBD2E8F-5D23-4344-8438-64BAB9AF3F08

Foto: Markus Holm

Men stannar plötsligt upp. Förundras över min känsla just nu. Får man lov att känna så här när världen är upp och ner.

Skäms en stund men lägger sedan märke till att leendet är tillbaka. För jag inser att jag är precis där jag vill vara i mitt sätt att leva. Förstår att jag verkligen lyckas applicera det som jag så ofta pratar om. Det vill säga att det yttersta svaret på att vara lycklig och känna harmoni är när man trots de omständigheter man befinner sig i, lyckas finna vägar att ändå må bra.

Livet är inte enkelt och nu prövas vi kanske mer än någonsin. Men även när livets omständigheter är tuffa går det att samtidigt fokusera på att må bra och känna glädje. I det som är just nu.

Så istället för att skämmas för det bubbligt lyckliga inombords tänker jag nu njuta av det till fullo. Och jag hoppas att även du, trots dina omständigheter, kan hitta något som får dig att må riktigt gott! Just idag. Just nu!

Ha en amazing lördag vännen!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.asanyvall.se

 1. Hej Åsa, så härligt att du är tillbaka med dina kloka ord och trygga framtoning – jag har saknat dig!
  Inte skämmas, precis som du skriver i ett av inläggen innan väljer en sin inställning även nu och jag tänker att det alltid är bättre att vakna med en go känsla i kroppen oavsett världsläge. Omfamna det!

  Jag har funderat på en annan sak, kanske har det att göra med att jag är introvert, men den rekommenderade sociala isoleringen skrämmer mig inte, rentav skönt eftersom den är officiellt sanktionerad.

  Vi bor utomlands och nu har skolan stängt i fem veckor (tre stängt och två veckors påsklov på det), och min arbetsgivare har rekommenderat hemmakontor så jag och min son ska hålla oss här hemma. Det blir annorlunda fast jag är inte orolig för rastlöshet eller att vi ska sakna andra människor, kanske delves pga att vi inte är så extroverta av oss, utan får vår energi inifrån.

  Tack för din lilla lista med inspiration. Känner att vi är rustade för att ta oss igenom detta med ro. Åtminstone tänker vi försöka.

  Varm kram till dig!

  1. Åh vilka positiva härliga rader! Tack för att du sprider så go, varm energi! ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..