Illa till mods och besviken!

Jag häpnar ibland när jag ser hur våra sociala kanaler nyttjas. Blir både obekväm och besviken när jag ser inlägg som handlar om att nedvärdera eller göra sig rolig på någon annans bekostnad. Förvånas över inlägg som handlar om att skapa debatt, där kommentarer tas bort som inte faller i god jord hos den som gjort inlägget. Tänker att det är läskigt vilken makt stora konton med välkända profiler har om de agerar så. Har nyligen trillat över några stora konton med sådana inlägg eller stories, vilket är orsaken till att jag burit på dessa tankar det senaste. Funderat över hur det här faktiskt påverkar oss. Eftersom många stora konton också är förebilder för många människor. Blir det då till exempel mer okej att kränka andra om någon jag ser upp till gör det. När de dessutom belönas för det genom att få stora kontrakt. Blir ett skämt på någon annans bekostnad min sanning. 

Har vridit och vänt på detta, men det jag till slut har kommit fram till är att det ju egentligen är vi – du och jag – som har makten. Att vi faktiskt kan påverka mer än vad vi tror. Genom att medvetet välja bort att följa sådana konton. För det är trots allt antalet följare som påverkar om företag vill gå in i samarbeten. Och om någon som agerar omoraliskt tappar följare kan konsekvensen bli att sponsorer vänder sitt intresse någon annanstans. Med resultatet att de förhoppningsvis tänker till någon gång extra innan de gör något inlägg som skadar någon. 

Det är så lätt att tro att lilla jag inte kan påverka. Men det kan vi. Mer än vad vi tror. Vi kan var och en bidra till att skapa ett vänligare klimat. Genom att följa godhjärtade inspiratörer och avfölja dem som står för det motsatta. Coolt ändå att varje handling räknas. Att vi alla faktiskt kan påverka. Nu gäller det bara att ta det ansvaret också… Om vi vill ha ett varmare klimat i våra sociala kanaler och i livet i stort.

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..