Ge varandra var sin dag

Det här är ett tips som jag tycker är både inspirerande och kul. Fungerar lika bra om man är kompisar, syskon, kärlekspar, familj eller i andra konstellationer. Man ger varandra var sin dag.

Men inte så som man brukar göra när man överraskar någon. För när man överraskar någon försöker man fundera ut vad den andra personen gillar och skapa en dag utifrån det. Men nu vänder vi på steken och istället får du en dag som du helt och hållet planerar utifrån vad du tycker om att göra. Och så följer din partner, vän, syskon med dig på dagens äventyr. Tricket här är att den som följer med under dagen inte få vara negativ eller avstå från att göra saker (om det inte är rädsla eller annat som står i vägen). Utan man hänger bara med.

Det blir som en gåva där man bjuder in varandra till sådant som man själv tycker om, men kanske inte har delat förut. Och det blir samtidigt ett sätt att själv knyta an till vad man gillar på riktigt. Är ni två så bestämmer ni från början vilka två dagar som ni viger helt och hållet åt detta. Där ni planerar var sin dag där den andre då får hänga med.

Dela med dig av vad du tycker om med någon som du tycker om!

Dela med dig av vad du tycker om med någon som du tycker om!

Kanske behöver ni sätta lite ramar för vad det får kosta, vem som betalar vad, hur lång tid det får ta, om det finns rädslor att ta hänsyn till etc. Men inget får undvikas bara för att någon anser att det är tråkigt eller inte faller dem i smaken.

Vad går det då ut på? Jo, min vän det finns flera olika effekter som ni kan få ut av detta:

* Den som bestämmer vad som skall göras behöver komma i kontakt med sig själv och fundera över vad man verkligen tycker om att göra. De liv vi lever är ofta väldigt fulltecknade med måsten och man påverkas av sin omgivning, så det är inte alltid helt enkelt att hitta i sig själv vad man tycker om. På riktigt. Detta ger en möjlighet att leta efter vad man gillar att göra.

* Den som hänger med får träna sig på att släppa kontrollen. Ha tillit. Den här personen får också träna sig på att hålla inne med sina förutfattade meningar och att låta bli att uttrycka negativitet.

* Den som bestämmer får träna sig att ta kommandot och vara modig att stå för vad denna vill.

* Den som hänger med kan få nya insikter i att det finns saker som den personen själv inte hade kommit på eller kanske tänkte skulle vara tråkigt, som faktiskt är något som även denna gillar.

* Det väcker lust till lek, bus och upptåg.

* Ni kan finna nya saker som ni gillar att göra tillsammans.

* Det stärker relationen.

Vad tror du? Är detta något som låter spännande och kul?

Ha en underbar dag!

”Let’s do what we love, and do a lot of it”

LOADING..