Att inte alltid må bra är helt okej!

Och inte bara okej. Utan en del av livet. Det är så lätt att tro att vägen till ett lyckligt liv är att alltid må toppen. Att alltid ha flyt. Det är så lätt att eftersträva ett liv med total lycka och välbefinnande. Med sköna, okomplicerade relationer. Med en aldrig sinande entusiasm och motivation att nå de mål man har satt för sig själv. Med en kropp som alltid är stark och som alltid orkar.

Men få av oss är ständigt i detta flöde, där allt känns bra och där allt flyter på. Det finns dagar som skaver. Det finns dagar vi inte orkar. Det finns dagar när inget blir som man har tänkt sig. Det finns dagar som man är besviken och ledsen.

Och det är så det måste få vara.

birds-1010635_960_720

Dessa dagar är kanske inte de dagar man längtar efter och ser fram emot. Men samtidigt är det de här dagarna som ofta kan leda till något bättre. Om man ger sig tillåtelse och tid att vara i den känslan man just då har. Och om man unnar sig att försöka förstå vad som ligger bakom.

Ibland är man bara trött. Ibland orkar man bara inte. Men många gånger kan ett skav i livet vara ett tecken på att det finns något som skulle behöva förändras. Ett litet frö som såtts i dig, för att du, om du ger dig tid att ta reda på vad det står för och vad du vill, kan leda till en viktig insikt. En insikt framåt mot ditt välmående.

Så se livet som en palett, full med olika färger. En palett full med olika kulörer som du behöver för att kunna skapa en riktigt skön tavla. Inte bara det vita och färgglada. Utan även de svarta och grå färgerna. Så är livet. Och livet – din kropp och din själ – dina tankar och känslor. Allt behövs för att ge dig indikationer på var du är och visa vägen dit du ska.

Så blir nyfiken på dig själv. Bli nyfiken på dina tankar och känslor. Tillåt dig att inte alltid må bra. För det är egentligen att må bra.

Var rädd om dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..