5 minuter om dagen!

De allra flesta lever idag hektiska liv med många saker som skall hinnas med under en dag. Vi har bokat vår kalender och har sällan luckor för att göra precis det som vi har lust med för stunden. Risken med det är att vi slutar att lyssna in vad vi behöver för att må bra. Genom att aldrig stanna upp. Genom att alltid utföra det vi bestämt oss för och gå från en sak till en annan. 

Och plötsligt känner man sig tom. Plötsligt har man tappat bort sig själv.

Hur kan man då göra för att börja att hämta hem sig själv. Jo, det första är att börja med att skala av din kalender så att du har utrymme för dig och dina behov. Det kan kännas svårt – det är ju så mycket man måste… Men om du tar dig en ordentlig funderare så är jag säker på att det finns något du kan ta bort. Kanske något du kan förenkla. Kanske någon genväg du kan ta.

Bestäm dig sedan för att varje morgon gå upp en liten stund tidigare. Och avsätt 5 minuter där du finner en plats där du kan vara ostörd. Blundar, andas lugnt och skönt för att sedan känna efter hur du har det i din kropp och i din själ. Vad säger den dig? Vad signalerar den för behov till dig? Lyssna ordentligt inåt.

IMG_3829

Kanske talar din kropp om att du längtar efter stillhet och beröring. Bestäm dig då för att samma dag boka dig en massage. Kanske känner du behov av att skratta och ha roligt, se då till att du får utrymme för det. Genom att se en rolig film, träffa en härlig vän eller något helt annat. Eller så signalerar din kropp att du är trött och behöver vila. Unna dig då att gå tidigare till sängs eller gå på en skön yinyoga eller meditationsklass.

5 minuter varje morgon för att känna in vad du behöver. Visst kan du ge dig själv det? Och sedan, kanske viktigast av allt, se till att du under dagen tillgodoser ditt behov.

5 minuter om dagen kan göra underverk för ditt välbefinnande. Prova vetja!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..