Magkänsla!

Vi har den alla. Magkänslan. Vissa har bättre kontakt med sin intuition än vad andra har. Men vi har alla förmågan att känna in vad som är rätt. Om vi lyssnar inåt. Tar emot de sanna signalerna.

Normer

Barn som är kompletta när de föds har en helt naturlig magkänsla. De är oförstörda små varelser som ännu inte har tagit efter hur något bör eller inte bör vara. Men under åren som går börjar vi lägga på lager av det vi tror är rätt på grund av att andra säger att det skall vara på ett visst sätt. Vi går in i normer. Vi får förebilder. Vi slutar att lyssna inåt och till vår egen sanning och försöker istället att passa in i det samhället vi har. I de normer som finns.

child-putting-hands-on-stomach-137084189-57a0b3a65f9b589aa9b76667

Vissa av oss klarar bättre av att stå emot och gå in i ett leverne som vi tror är rätt, medan andra av oss snabbt halkar in det normativa levernet. Men tids nog kommer vi alla till ett skede i livet där vi inser att vi har tappat kontakten med vår inre kärna. När vi känner att något skaver. När stressen tar över. När livet inte flyter på. När vi har kämpat på länge och hoppats på att allt skall bli bra, men tillslut inser att det inte kommer ske någon förändring om vi inte stannar upp och tar reda på hur vi vill leva för att må bra. På riktigt. När vi förstår att vi behöver lyssna till vår inre röst och ta reda på vad vi behöver för att må bra och uppleva vår sanna lycka. Ibland kommer det smygande och ibland är det som att falla rakt ner för ett stup. Men tillslut, om vi inte lever så som vi borde utifrån vårt jag, kommer insikten att vi har agerat och fattat beslut utifrån allt annat än vår egen sanning. Vår magkänsla och intuition. Och vi kan också se i backspegeln att det har funnits massor av ”varningssignaler” som vi har ignorerat. Att magkänslan har berättat för oss att vi borde ha agerat på ett annat sätt. Men vi har förbisett det och talat oss själva tillrätta. För att leva framgångsrikt enligt normen.

Drömjobbet & drömrelationen

Det kan vara att du har fått ditt drömjobb, men när du kommer in på din nya arbetsplats direkt känner i magen att det är något som inte känns bra. En känsla som du inte riktigt kan sätta fingret på direkt, men som ändå är tydlig. Men du förbiser det, för det är ju en riktigt bra tjänst. Tiden går och fler och fler signaler kommer till dig som du förbiser och tillslut kanske du har kört rakt in i väggen för att du har kämpat på med något som på pappret är toppen, men som inuti aldrig har känts bra.

images-3

Eller så kan det vara en relation du är i. Du har träffat partnern som har allt som man kan drömma om. Alla runt omkring dig gratulerar dig till att ha träffat en så fin människa, med alla dessa kvaliteter. Och det är sant. Men känslan av att något inte känns rätt finns där. Du kan inte sätta fingret på det, för allt är ju egentligen så bra. Så du ignorerar det och tar steg vidare i relationen tills du plötsligt en dag upptäcker att du är distanstagande och agerar allt annat är kärleksfullt. Du vet egentligen inte varför för det finns inget att klaga på. Men känslan är inte där. Magkänslan som från början visade dig att det inte var rätt relation för dig trots alla fina egenskaper går nu inte att förbise längre. Du längtar ut. Du längtar bort.

Eller den där festen som du blev bjuden på och hörde dig själv glatt säga ja till, fast hela ditt inre ropade nej. Du vet egentligen inte varför… För det är ju en trevlig tillställning .Men din magkänsla berättar för dig att du borde säga nej för att du behöver något annat eller för att situationen inte är rätt för dig. Men du förbiser det och går på festen och känner dig helt tom när du kommer hem. Signalen fanns där, men du ignorerade den.

Jag skulle kunna fortsätta med hur många exempel som helst på det här. Men jag tror att du förstår redan nu. Hur viktigt det är att lyssna till sitt inre. Till sin magkänsla. Att faktiskt se det som en viktigt vägvisare för dig i livet.

Återta din magkänsla

Om det är länge sedan du lyssnade inåt kan det vara svårt att komma i kontakt med din intuition. Då kan du behöva ge det tid. Inte ge upp. För det är viktigt. Men du behöver kanske ha tålamod. Och sättet att komma i kontakt med din inre röst och dina inre svar är att vara med dig själv i stillhet. Att stänga ute bruset och vara med dig själv. Ställa en fråga och sedan bara låta frågan landa i dig och se vilket svar som växer fram.

heart-stomach-hands

Inte svar som du intellektuellt tänker fram utifrån vad som borde vara bra. Utan svar som kommer inifrån. Som kanske inte alltid är helt bekväma. Som kanske inte alltid är de enklaste vägarna att gå. Men som alltid, trots att det kan vara krångligt, alltid blir den rätta vägen för dig. Din väg. Din sanning. Ditt syfte.

Är du inte så van vid det här sättet att lyssna inåt och vara i stillhet. Så börja med att träna dig på att sitta en liten stund då och då. En stund där du kan vara ostörd och stänga ute alla ljud. Allt brus. Och ställ sedan en fråga som inte är så stor och komplex. Bara för att träna dig. Kanske kan du fråga dig vad behöver just nu. Eller vad du skall äta för mat. Eller något helt annat. Och sedan allt eftersom kan du börja ställa större frågor. När du känner dig trygg i hur du tolkar dina signaler. Din magkänsla.

Var observant. Lyssna och stanna upp. Ta in dina signaler och var nyfiken på hur du vill leva ditt liv. Utan normer. Ditt liv. Din sanning.

”There is a voice that doesn’t use words. Listen”

Instagram: @asanyvall

  1. Anneli skriver:

    Att vakna upp och läsa detta, kunde inte kommit mer lägligt. Så klokt och välskrivet💜

  2. Emelie skriver:

    Tack kloka kvinna! Precis vad jag behövde just nu ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..