8 frågor för att inventera ditt liv. Hur har du det egentligen?

Det är så lätt att vi lever vårt liv utan att stanna upp och känna in hur vi har det. Ibland beror det på att livet är så intensivt att vi helt enkelt inte hinner ta oss tiden att göra detta. Ibland beror det på att vi vet att vi längtar efter förändring, men är rädd för vad det skulle innebära och därför inte stannar upp. Oavsett, är det bra att då och då ge sig den här tiden. För att lite grand inventera hur vi har det.

Idag delar jag med mig av några frågor som du då och då kan ställa sig själv. För att just fånga upp hur du har det och ta reda på vad du kanske skulle vilja justera. När du du gör det här, se till att du har tid där du kan få sitta ostörd. Gör det gärna lite mysigt för dig. Sätt dig på en plats du gillar, tänd ett ljus och ta fram en skrivbok.

Unknown-2

Ställ sedan en fråga i taget och låt det få ta tid. Försök, om möjligt att inte ”tänka” fram ditt svar. Utan mer lyssna till svaret du har inom dig. Hur känns det i kroppen när du ställer frågorna och svaren kommer till dig? Vad får du för magkänsla? Skriv ner det som kommer till dig i din skrivbok. Och när du är klar, läs igenom det du har skrivit och avsluta med att skriva ner vad du får för insikter efter att ha gjort övningen och läst dina svar.

writing-book-march-2016

Här är frågorna:

1. Hur ser ditt liv ut just nu?
2. Vad trivs du med och vad skänker dig glädje?
3. Vad vill du förändra?
4. Varför vill du förändra det?
5. Vad hindrar dig från att genomföra förändringen?
6. Om du ändå skulle påbörja din förändringsresa, vad skulle du starta med?
7. När tänker du börja? Om du tänker skjuta upp det – varför?
8. Hur skulle ditt liv se ut om du vågade genomföra förändringen?

Känns det omöjligt att få till tid för att göra den här övningen. Ja, då kanske du behöver den mer än någonsin. Känner du motstånd mot att göra den. Ja, då behöver du den troligtvis mer än vad du själv förstår.

Varmt lycka till! Jag hoppas att övningen och tiden med dig själv leder till fina insikter!

Instagram: @asanyvall

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..