Förlåt!

Veckans tema på mina yogaklasser är FORGIVENESS. Det har fått mig att reflektera en hel del kring det här med förlåtelse.

För att förlåta är inte alltid så enkelt. Men när man håller fast vid en besvikelse, en sorg eller en oförrätt blir man oftast själv hårdast drabbad. Genom att inte bli fri från det som gör ont.

Att förlåta innebär inte att det som någon gjort mot dig är okej. Det betyder istället att du inte längre är villig att bära på den smärtan som denna person har åsamkat dig. Att du släpper taget och förlåter personen ifråga, men inte nödvändigtvis handlingen.

IMG_4562

Det handlar inte heller om att du i och med förlåtelsen behöver uttrycka det till någon annan än dig själv. Det viktigaste är att du får rensa bort det som ligger och skaver. Där förlåtelsen är en viktig del. För att du skall känna dig fri och kunna andas.

När du förlåter behöver du alltså inte ta kontakt med den som sårat dig. Du behöver inte umgås eller initiera kontakt. För det här handlar om dig. Och din inre frid.

IMG_4566

Ibland behöver vi även förlåta oss själva. För saker vi gjort. För hur vi agerat mot oss själva. Eller mot andra. Igen, handlar det om dig och ditt välbefinnande. Men om du vet med dig att du gjort någon illa, även om det inte var din avsikt, är det alltid modigt och vackert att ta sitt ansvar och be om ursäkt. Att säga förlåt.

Ta väl hand om dig! Å

Instagram: @asanyvall

  1. Carola skriver:

    Så fin text och så sant. Gick själv och var arg och besviken på en person när mig under lång tid. Upptäckte en dag att jag hade förlåtit. Det var en härlig känsla för visst var det så att det var jag som mådde mest dåligt av det.
    Kram Carola

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..