Lättfixade och supergoda bananscones! Gluten- & mejerifria dessutom!

Det här receptet har jag fått av min vän Annika som kan allt om hur man kan åstadkomma goda och samtidigt nyttiga kreationer i köket. Jag älskar recept som är enkla att slänga ihop och som dessutom smakar ljuvligt. Som dessa härliga scones.

IMG_4718

Ingredienser (2-3 scones)

• 1 banan

• 1 ägg

• 1 dl mandelmjöl

• 1 msk kokosmjöl

• 1 tsk bakpulver

• lite salt

Så här gör du

Mosa bananen i en bunke och knäck sedan i ägget. Blanda ihop alla övriga ingredienser ordentligt. Klicka ut smeten på bakplåtspapper, platta till och forma dem så som du önskar. Sätt in i mitten av ugnen på 200 grader tills de fått lagom färg (ca 10 minuter) Låt svalna och njuuuuut!

Jag tycker att det är supergott att ha mandel- eller cashewnötsmör på med skivad banan ovanpå. Men det är också riktigt gott med sockerfri skinka och lite färska grönsaker på.

Snabbt, gott och enkelt!

Instagram: @asanyvall

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..