Lucka 9: Skapa utrymme för något riktigt glädjefyllt!

Härliga fredag! Starten på en go helg som du får fylla med precis vad du vill. Visst finns det något befriande i den tanken – att du äger din tid och vad du önskar göra med den.

Det är ganska sällan vi stannar upp och tänker så. Många av oss kör på och kanske även känner oss fångade i alla våra måsten. Men vad skulle hända om du stannade upp? Skalade bort och kände efter vad du vill. Vad du har för behov och vad du skulle göra om du hade färre måsten.

12345635_1071194239582152_4337472465200168147_n

Din uppgift idag är att fundera över hur din helg ser ut. Hur mycket av din tid är ”bokad” till måsten och hur mycket till sådant du verkligen vill göra? Hur mycket tid finns över som är oplanerad; där du kan vara spontan?

Har du många måsten? Skala av. Se om du kan ta en genväg eller kanske skippa något helt och hållet. Visst överlever du om du köper ett paket pepparkakor istället för ägna massor av tid till att baka dem…? Och visst är det ingen fara om det ligger några brödsmulor under köksbordet någon dag till…?

När du har bilden klar för dig blir uppgiften vidare att du skall skapa utrymme att någon gång i helgen göra något riktigt glädjefyllt. Något som du på riktigt tycker om att ägna din tid åt. Och för att skänka extra värme till våra medmänniskor skall du inkludera en eller flera personer i detta härliga du vill göra. En bonuseffekt av dagens uppgift blir att du genom detta blir medveten om att du faktiskt kan styra din tid och ditt liv… Om du vill.

Sådant som redan är inplanerat räknas inte, utan nu skall du ge plats för något nytt lustfyllt och i det bjuda in en eller flera personer.

Lycka till och ha en go start på helgen!

Instagram: @asanyvall  #engodgärningomdagen

  1. Katja skriver:

    Det här vart fint! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..