Lucka 16: Lyssna mer än du pratar

Har du tänkt på hur sällan du får föra ett samtal med någon där den du pratar med är helt närvarande för dig? Lyssnar och låter dig i lugn och ro få prata till punkt.

Tyvärr går de allra flesta samtal ut på att få föra fokus tillbaka på sig själv. Istället för att ge den som berättar något glädjen av att få utrymme.

Bli uppmärksam på det idag. Hur ser samtalen ut runt omkring dig. Får man prata klart eller tas ordet så fort tillfället ges av någon annan? Får den som berättar något vara stolt över sin historia, eller går någon annan in och berättar en liknande historia, men som är lite mer storslagen? Är de som lyssnar intresserade av att låta den som berättar ge sin bild i lugn och ro eller är de otåliga och vill komma med snabba analyser och lösningar?

Hur agerar du själv? Lyssnar du aktivt och intresserat eller väntar du ivrigt på att själv få komma till tals? Är du närvarande?

1918876_1074585715909671_405583440049946657_n

Din uppgift idag är att få ge någon i din omgivning den fantastiska gåvan att få ha ett samtal med dig där du är närvarande och genuint intresserad. Där du lyssnar mer än du pratar. Där du inte vänder fokuset till dig.

Bli nyfiken på hur det känns när du släpper dig själv för en stund. Och se hur din samtalspart reagerar på att få ha sitt utrymme fullt ut i ert samtal. Jag tror att det blir magiskt!

Ha en härlig fredag med fina, nära samtal!

Instagram: @asanyvall  #engodgärningomdagen

  1. Hej

    Läste denna lucka och reagerade direkt på hur sant allt var och kom till insikt att det måste vara om mig.
    Lever i en relation där tyvärr vardagen är exakt som du beskriver.

    Tack

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..