Lucka 21: Bjud in någon till gemenskap och samvaro

Bara några dagar kvar nu till julafton. Många har väldigt mycket runt sig. Saker att fixa. Gäster att planera för och bjudningar man skall gå på. Kanske är det lagom mycket eller så kanske du då och då hör dig själv dra en djup suck över att det är så mycket planerat.

Det är lätt, mitt i sitt intensiva liv, att glömma bort att det finns människor runt omkring oss som drömmer om att ha något att planera för. Någon att bli hembjuden till. Som längtar efter ett sammanhang. Gemenskap.

10391476_1076495625718680_6662694811672521738_n

I juletider blir kontrasterna väldigt stora. I dag blir det din uppgift att ändra lite på det. Genom att låta någon i din omgivning få bli en del i ett sammanhang.

Fundera på hur det ser ut runt omkring dig. Hur är det med kollegorna, med grannarna eller med vänner och bekanta? Finns det någon du tror längtar efter att få känna delaktighet, värme och gemenskap.

Hör av dig till minst en person och bjud in honom eller henne till dig. Kanske känns det omöjligt i ett späckat schema. Men om du tänker att det vore möjligt, när skulle det då fungera? Kan ni vara en till på fikan, julottan eller på nyårsfirandet? Jag tror du hittar ett tillfälle. Vad tror du?

Instagram: @asanyvall  #engodgärningomdagen

  1. katja skriver:

    Gick bra och nån dag ska gå på promenad tillsammans. <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..