Lucka 22: Vänd det negativa till något positivt

Det finns alltid två sidor på ett mynt. Alltid olika sätt att hantera en situation. Även om situationen är exakt den samma för två personer kan upplevelsen från den skilja sig markant. Hur kommer det sig? Om de är på samma möte, träffar samma människor och diskuterar samma frågor? Jo, skillnaden beror på hur man väljer att förhålla sig. Om man väljer att ha fokus på det som var dåligt, eller på det som var bra.

Vem tror du mår bäst? Den som plockar ut det som är bra, eller den som plockar ut det som är dåligt? Och handen på hjärtat… Vem väljer du att vara?

Det är lätt att hitta fel och uttrycka dem. Utan att ens tänka på att man gör det. Hos andra människor eller på olika situationer man ställs inför. Framför allt i stressade sammanhang. Att tänka negativa tankar gör att du mår sämre och det speglas även ut mot din omgivning. Och uttrycker du mycket negativt, ja då smetar det ut sig på dem som tvingas lyssna på det.

Idag blir din uppgift att varje gång en negativ tanke dyker upp, stanna till och istället för att uttrycka den se om du kan hitta något bra att säga istället. Hittar du inget bra, så bestäm dig för att inte uttrycka det som är negativt.

background-1487588__180

Givetvis får du vara konstruktiv och uttrycka sådant som måste sägas. Men undvik allt onödigt tyckande, allt gnäll och allt missnöje som inte behöver pysas ut. Och se vad som händer. I ditt mående. I andras mående. När du väljer att ha en kärleksfull inställning och se det som är bra.

Ha en fin dag!

Instagram: @asanyvall  #engodgärningomdagen

  1. Monica skriver:

    Jag blir så i spererad av att läsa din text. Det gör gott i mig och jag får bekräftelse på att jag är på rätt väg. Tack ❤️

    1. Tack! Vad glad jag blir! Och så fint att höra att du upplever att ditt liv går i rätt riktning! ❤️

  2. Hej Åsa, vill säga att jag tycker att du och din blogg är toppen. För många gör den nog stor skillnad för välbefinnandet på riktigt. Även jag behöver påminna mig ibland om att rikta tankar och energi åt rätt riktning. 😉 Keep up the good work! Önskar dig en riktigt God Jul & Gott Nytt År. Kramar //Malin

    1. Men åh vad glad jag blir Malin! Tusen tack! Och samma tillbaka till dig! ❤️ Ser fram emot att träffa dig i januari! Önskar dig en fridfull och härlig jul! Kramar!! ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..