7 kärleksfulla tips på hur du kan bli vän med din kropp!

Är det inte dags att släppa alla ideal och istället se på vår egen kropp med stolthet och kärlek?! För är det inte konstigt egentligen, att vi försöker göra om oss själva för att bli något annat än det vi är. Att vi tror att vi skall bli lyckligare om vi närmar oss eller till och med lyckas nå det kroppsliga idealet. För vi vet ju alla, innerst inne, att det inte är där som lyckan sitter. Men ändå strävar vi efter och jagar den perfekta kroppen. Det perfekta utseendet.

Jag tänker att det är dags att byta perspektiv och istället ha fokus på våra egna förutsättningar och göra det bästa av det som är vi. Bli stolta över hur vi är skapta och vara glada över allt vi kan göra tack vare vår kropp. Istället för att jaga den perfekt tonade armen – känn glädje i att du kan bli starkare genom din träning. Istället för att jaga kilon på vågen – hitta mat som på riktigt är bra för din kropp. Som du mår bra av att äta. Sunt och bra. Men med fokus på att ge din kropp vettig näring. Istället för att dölja delar på din kropp – visa istället upp det du är stolt över hos dig själv.

Träna dig på att se på dig själv och din kropp på ett kärleksfullt och mer förlåtande sätt. Kanske lättare sagt än gjort och det kan behövas en del arbete med sig själv för att uppnå det. Men här är några tips från mig på hur du kan gå tillväga. Plocka dem tips du gillar, och avstå från dem du inte tror ger dig någon effekt. Och kanske har du fler saker du kommer på som du kan addera till för att mer och mer omfamna och tycka om dig och din fantastiska kropp!

1. Kroppens funktion

Fundera på din kropps funktioner och känn glädje i det du klarar av och orkar. Och känner du att du inte har den konditionen, rörligheten eller styrkan du behöver för att kroppen skall må bra. Ha då fokus på att hitta motions- eller träningsformer som ger dig det successivt och som du samtidigt tycker om att göra.

2. Njut av rörelse

Kroppen och hjärnan tycker om när du rör på dig. Det ger dig massor av uppfriskande och härliga effekter för dig och ditt välbefinnande. Så försök att få in någon form av rörelse varje dag. Men gör det utifrån glädje och lust för rörelse. Komplicera inte till det. Har du ont om tid en dag. Sätt på riktigt skön musik och dansa loss i fem minuter. Eller spring två varv runt huset. Har du gott om tid. Unna dig en lång promenad. Ett roligt pass på gymmet. Eller kanske en cykeltur eller löprunda. Det du gillar som ökar pulsen och stimulerar din kropp och din hjärna. Om du dessutom ler när du motionerar så kommer du må ännu bättre! Visst låter det härligt!

Happy-girl

3. Ge din kropp omvårdnad varje dag

Skänk din kropp härlig omtanke varje dag. I form av att du tex unnar dig en go duschtvål eller en härlig Body lotion som du med omsorg smörjer in dig med. Eller att du skaffar en gosig filt att vira runt dig i soffhörnan. Eller något helt annat.

4. Ät god näringsrik mat som du mår bra av

Ge din kropp mat som den mår bra av. Och som du tycker om.Vi är alla olika och vi behöver alla olika kost beroende på hur vi lever och vad vår kropp mår bra av. Bli nyfiken på att finna den kost som din kropp mår bra av, snarare än att du hakar på den senast trenden. Finn gärna inspiration. Men hitta det som du mår bra av. Kost skall vara bränsle för din kropp och för din hjärna. Så du känner ganska snabbt av, om du är lyhörd och nyfiken på vad som fungerar för dig. Hur ofta du behöver äta. Vad du mår bra av att stoppa i dig och vilken mängd som är lagom för dig. Du känner det på din ork, ditt humör, hur tankarna fungerar och vilken ork du har i din kropp.

5. Rensa ur din garderob

Sortera ut alla kläder som du inte trivs att ha på dig. Det kan bero på att det är fel storlek, fel modell eller något helt annat. Skänk till välgörenhet och bestäm dig från och med nu att aldrig mer tränga ner dig i för små kläder eller kläder som får dig att inte känna dig fin. Investera i ett par kläder som framhäver dig och dina fina sidor. Och de där kläderna man sparar för att man skall ha när man gått ner i vikt. Skänk dem också. För om det skulle vara så att du går ner i vikt, visst kan du då unna dig att köpa något nytt plagg. Och vem vet, om du istället för att ha fokus på vikten, istället fokuserar på att ge din kropp rätt bränsle och bra motion, ja då kanske du är nöjd med dig och din kropp precis där du hamnar utifrån ett sunt leverne och plagget du sparar i garderoben blir helt onödigt att ha kvar.

6. Bär din kropp med stolthet

Med det menar jag att du inte skall krympa ihop. Inte hålla för magen. Inte gömma undan dig själv. Låt din omgivning få ta del av dig och din härliga personlighet. Ingen, verkligen ingen kommer ha fokus på hur din kropp ser ut.  Vi tror gärna att allt fokus ligger på oss, men i själva verket har varje människa fullt upp med sig själv.

7. Du är unik av en anledning

Annars skulle vi ju alla se likadana ut. Eller hur… Men vi är istället skapta till helt unika varelser. Med vårt unika DNA och vårt unika utseende. Med olika förutsättningar. Låt världen få ta del av ditt unika jag. Bjud på dig själv och allt som är du. Istället för att försöka följa en norm, bli nyfiken på vad du gillar. Det spelar väl ingen roll om lila är den trendigaste färgen. För om du älskar blått, ja det är det väl blå träningstights du skall dra på dig när du sticker ut och springer. Eller? Trender är kul. Det ger oss inspiration. Men hitta dig själv och det du gillar. Sätt dig en stund och fundera över vilka färger du gillar bäst. Vilken stil som du tycker är snyggast. Material, känsla, musik, konst… Ja allt egentligen. Och fundera över hur du tror att du skulle se ut om du inte behövde ta hänsyn till någon annan än dig själv. Om du visste att hela omvärlden skulle tycka att du är det finaste som finns (som du ju redan är) när du träder ut precis så som du vill vara. Hur skulle du se ut?

Så vad säger du! Visst är det dags att släppa jakten på ”den perfekta kroppen” och istället fokusera på att bli vän med din kropp och med stolthet visa upp dig själv. Givetvis är det viktigt att ta hand om sig. Att träna, äta bra och ge sig själv återhämtning. Absolut! Det jag är ute efter är att flytta perspektiv och se oss själva som redan unika, fantastiska varelser som är skapta perfekta precis som vi är. Och att vi är rädda om oss och vårt unika jag genom att ge vår kropp rätt bränsle och härlig rörelse med skön vila och återhämtning. Klä oss i sådant som vi trivs i och känner oss fina i. Och att därefter bära vårt huvud högt och med stolthet visa upp vårt unika, fantastiska jag!

En stor kram till dig sköna, unika varelse!! 

Instagram: @asanyvall

  1. Agnetha skriver:

    Tack för en fantastisk blogg! Från och med nu ska jag älska mig själv för den jag är… ser fram emot Power of Love!

    1. Tack för att du är med mig på bloggen! Tack för att du läser och delar med dig! Blir så glad att höra att du från och med nu skall börja älska din kropp och hela härliga du! Ser fram emot att träffa dig på eventet The Power of Love i Stockholm i februari! Skall bli så mysigt! ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..