Gör bokslut över 2016 – 10 frågor att reflektera över!

Året börjar närma sig sitt slut. Kanske kan det vara ett bra tillfälle att ge dig själv en stund där du får reflektera över 2016 som du snart skall lämna bakom dig. Ett sätt att avsluta året på ett fint sätt och starta det nya året med tillförsikt och tankar på vad du önskar av det kommande året.

Boka en rejäl stund med dig själv. En stund där du kan få sitta ostörd utan påverkan av yttre brus. Kanske kan du tända ett ljus och skapa en mysig stämning i rummet du sätter dig i. Ta fram en skrivbok och tänk tillbaka på året som gått och skriv ner hur det varit och vad du lärt dig.

Här är några frågor du kan använda dig av kring vad du har gått igenom och vad du önskar framåt:

1. Om jag har varit med om svåra saker, vad har jag i så fall lärt mig av dem? Nya insikter i mig själv eller något annat?

2. Om det varit positiva saker, vad har jag lärt mig av dessa stunder?

3. Hur har livet varit hittills – vad av detta vill jag ha MINDRE av framåt? Vad kan jag göra för att åstadkomma det?

4. Vad vill jag ha MER av framåt i livet? Vad kan jag göra för att åstadkomma det?

5. Det här vill jag SLUTA med under 2017? Hur? När? Varför?

6. Det här vill jag BÖRJA med under 2017? Hur? När? Varför?

7. Det här är jag tacksam för i mitt liv just nu (skriv minst 10 saker)

8. De här människorna är betydelsefulla för mig

9. Det här skall jag unna mig själv framåt – för att jag verkligen är värd det

10. När jag stänger boken om 2017, det vill säga om ett år från nu, då skall jag ha genomfört följande 5 saker för att JAG på riktigt VILL det.

Lycka till och njut av mötet med dig själv!

Gott Nytt År!

Instagram: @asanyvall

 1. Katja skriver:

  Tack, det hade jag! 🙂

 2. Hej och tack finaste Åsa för en för mig mycket värdefull blogg. Du manar till eftertänksamhet och godhet, och gör mig inspirerad att bli en lugnare och slltigenom bättre människa.
  Satte mig igår, precis som du föreslog, med ljus och te och började mitt årsbokslut. Jag gruvade mig innan, för det har varit ett tufft år på många sätt. Det var svårt först, men bara jag kom igång gick det bättre. Idag ska jag fortsätta och sedan packa ihop året med en bra mycket skönare känsla av ‘what didn’t kill me made me stronger’. Stort tack för att du puttade på och mina allra varmaste önskningar med allt gott till dig inför ditt nya, spännande år. Kram!

  1. Vilka otroligt fina ord! Tack snälla! Och tack för att du delar med dig och berättar om att det kan finnas motstånd att sitta ner och reflektera. Så viktigt att belysa. Många gånger upplever vi ett motstånd inför att göra något som vi omedvetet vet är betydande för oss. Så fint att du ändå satte dig ner och gav dig din stund av reflektion och fick uppleva den frigörande känslan. Det kommer inspirera många att göra detsamma när motståndet dyker upp. Igen, stort tack för dina värmande ord! Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År! ❤️

 3. katja skriver:

  Bra frågor som jag ska ta mig och använda av och ta mig en stund till. Tack för dina frågor, bra sätt att summera och se vad man kan lära sig av och förbättra.

 4. Tack för fina frågor, har haft några tillfällen där jag summerat 2016 men ska titta igenom dina frågor och se om jag kan göra någon mer summering utifrån dem. Tror man behöver summera vid flera tillfällen, året är långt 😉
  God fortsättning till dig! Kram

  1. Det är så sant! Viktigt att stanna upp då och då och reflektera. Gott Nytt År! ❤️

 5. Frida skriver:

  Nu har jag länkat från min blogg, kommenterat på facebook, och så till sist här. För att komma ihåg dessa frågor till en gång när jag har mer ork. Väldigt bra inspiration.
  Gott Nytt År!

  1. Vad härligt! Och fint att du sparar frågorna till en tid när du har ork och kan njuta av stunden med dig själv! Gott Nytt År! ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..