Tips på hur du på ett roligt sätt kan komma ur invanda hjulspår!

Det är lätt att hamna i invanda hjulspår. Att av vana och slentrian ägna sin tid åt samma saker. Kanske tycket du att det är behagligt och skönt. Men om du längtar efter lite nya inspel i livet kommer här ett enkelt och roligt tips.

Lever du i en relation, kan det vara kul att göra det tillsammans. Annars kanske du istället kan samla några vänner eller göra det på egen hand. För inspiration kan du ta fram några tidningar som du har liggande hemma.

En rolig och kreativ stund!

Ta fram papper, en sax och en penna. Ta också fram en skål som du tycker om och kan tänka dit att ha stående framme någonstans i ditt hem.

Det som du eller ni sedan gör är att skriva ner massor av härliga saker som man kan hitta på att göra. Allt från att gå på bio, ta en promenad, prova en ny träningsform, ta bilen och köra i ett visst vädersträck under en viss tid för att stanna på den platsen och ta en fika. Tänk fritt. Tänk stort som smått. Tänk gammalt som nytt. Och utmana gärna dig själv och lägg in några lappar med saker som du inte vet om du skulle gilla att göra eller som kittlar lite i magen vid tanke på att göra. För att få dig att vidga ditt perspektiv och kanske på så sätt hitta nya saker du gillar, som du inte nu vet att du tycker om.

Vill du ha lite hjälp på vägen kan du tänka i fyra olika kategorier för att förenkla det hela, nämligen:

1. Saker som jag gör idag som jag tycker om att göra.
2. Saker som jag har gjort tidigare som jag då uppskattade att göra men som jag inte gör så ofta längre
3. Saker som jag inte har gjort men är nyfiken på att prova
4. Saker som jag inte har gjort och inte tidigare har haft en tanke på att prova

Ta en kategori i taget och skriv en aktivitet på varje lapp. Vik ihop lapparna och lägg dem i din skål och skaka om.

När och hur ofta?

Bestäm dig sedan med vilken frekvens du skall dra en ny lapp. Är det kanske en speciell dag i veckan du drar din lapp för att hinna planera in den dag du bestämt dig för att utföra det som står på lappen.

Är du i en relation kan det vara kul att lägga alla lappar i samma burk och göra det som kommer upp på lappen tillsammans. Då kan det vara bra att bestämma hur många lappar var som man lägger i, när man skall dra lappen och med vilken frekvens och vilken veckodag man skall göra dessa saker tillsammans. Även om man är ett kompispar som vill hitta på nya saker tillsammans kan man dela skål och göra på samma sätt.

Gender_and_Nutrition_Should_Men_and_Women_Eat_Differently_05.18.14

Det som är viktigt om man gör detta tillsammans med någon är att man deltar på den uppgiften som står på lappen utan sura miner eller tråkiga kommentarer. Det skall vara lustfyllt och spännande. Och leda till att man kanske hittar nya saker man gillar att göra. Eller bara ett sätt att säkerställa att man ger sig tid att göra saker varje vecka som man tycker om att göra.

Njut!

Hoppas att du får en härligt stund, full av kreativitet och upptäckarlust på vad det finns för spännande saker att göra. Livet är fullt av härligheter. Redo för dig att anta. Om du vill och vågar.

Lycka till och hoppas att du hittar många nya spännande saker att hitta på!

Instagram: @asanyvall

LOADING..