Hur vill du att din kärleksrelation skall se ut?

Har du en bra självkännedom och är ärlig och transparant i vem du är. Är du medveten om vilka dina styrkor och svagheter är? Har du ställt dig själv frågan om vad du har för drömmar, vad du önskar och vad du vill framåt? Har du berättat det för din partner och varit nyfiken på hans eller hennes drömmar och önskemål?

Om du handen på hjärtat inte har en god självkännedom är min rekommendation att du börjar där. Bli nyfiken på vem du är, vad du vill och vad du har för styrkor och svagheter. Hur du agerar och vad du bidrar med och vad du tar med in i dina relationer. Och var ärlig. Annars är det meningslöst. För det är först när du har en god självkännedom som du kan möta din partner och vice verca på ett sunt och bra sätt. Annars blir det bara som ett spel med masker där det på ytan är bra men där det på insidan fortfarande skaver.

Här är några frågor du kan ställa dig:

• Skulle du vilja vara tillsammans med dig själv? Om inte – varför? Om ja – varför?

• Vad bidrar du med i din relation – hur ser dina insättningar ut?

• Vad gör du för uttag i relationen?

• Är det balans mellan insättningar och uttag?

• Vem vill du vara i din relation? Är du där idag eller vad behövs för att du skall vara den du vill vara?

• Hur närvarande väljer du att vara?

• Vad uppskattar du och uttrycker i relationen?

• Vad kan du göra för att förbättra er relation så att ni båda mår bra?

• Finns det något du skulle vilja be din partner om som han eller hon kan göra för att du skall trivas bättre i er relation?

• Vad tror du att din partner önskar mer av och mindre av från dig i er relation?

getty_rf_photo_of_couple_exercising

Kommunikation

För att skapa en relation där båda två trivs så behöver man kommunicera. Och vara lyhörda för varandra. Hjälpas åt och lyfta varandra. Se det som är bra och acceptera det som inte är perfekt.

Något som man har kommit fram till är att par som har gemensamma mål och drömmar och som jobbar gemensamt mot dem ofta brukar ha bra relationer som båda två trivs med. Och jag tror att det i botten beror på att man pratar med varandra. Att man kommunicerar och är intresserade av varandra. För enda sättet att veta vilka drömmer och mål man har är att prata om dem och komma överens om hur man skall gå tillväga för att nå dem. Kommunikation och närvaro.

Så kanske kan ni starta där. Börja prata om era gemensamma drömmar. Kanske till och med gemensamt skapa en visionstavla.

Ibland behövs bara en kram

Ja, så enkelt kan det vara. Ibland behövs bara en kram eller ett fint litet ord för att kärleken skall växa och skapa den trygga känsla man behöver. Att få känna sig sedd. Att få känna sig värdefull. Så varför inte stänga ner datorn, gå fram till din partner och ge honom eller henne en lång varm kram. Kanske kan du till och med säga något fint bekräftande ord. Och se vad som händer…

Kram på dig!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..