Vilket blir ditt första steg?

Jag tänker ganska ofta på hur lätt vi hamnar i invanda mönster. Hur vi nöjer oss med det som är. Slutar drömma och avstår från att påbörja saker som kan få oss att må bättre. Kanske för att livet rullar på. Kanske för att vi inte tror att det är möjligt att förändra. Kanske för att vi någon gång varit modiga och provat något nytt, men inte fick det resultat vi längtade efter. Så vi accepterar vår tillvaro. Lever på. Skjuter upp våra drömmar.

Jag tror att vi behöver stanna upp då och då. Reflektera över hur vi har det. Känna efter om det finns något inombords som skaver och pockar på vår uppmärksamhet. Eller om det finns ett pirr där inuti som längtar efter att få göra något nytt. För livet är ju här och nu. Varje dag en gåva. Varje andetag en ny möjlighet.

Men många av oss skjuter upp våra drömmar. Avstår från att påbörja de förändringar som skulle kunna få oss att må bättre. Vi tänker att vi börjar på måndag. Nästa vecka. Eller till sommaren. Vi lever som om vi har oceaner av tid. Trots att det enda vi faktiskt med säkerhet vet är att våra dagar är räknade från den dagen vi föds.

Så med den vetskapen kanske det är dags att sluta att skjuta upp saker. Och istället börja nu. Med sådant som får din själ att le brett inombords.

Kanske kan du ägna en stund åt att fundera över var du vill vara om ett år. Tillåt dig i så fall att tänka utan begränsningar. Hur vill du leva om exakt ett år? Låt tankarna få vandra fritt. Låt bilder få växa fram i ditt inre. Tills dess att du med säkerhet vet. Vart du vill vara. När du fått tag i det så skriv ner din dröm. Din vision. Och bestäm dig sedan för att redan nu börja ta steg i den riktningen.

Vilket blir ditt första steg mot ett liv du längtar efter att leva? Som du unnar dig att ta redan nu. Det behöver inte vara ett sjumilasteg. Ett litet steg räcker. För ett steg framåt är fortfarande ett steg framåt, hur litet det än är.

Instagram: @asanyvall
Hemsida: www.regnsken.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..