Så mycket missnöje och klagosång!

Har du tänkt på hur mycket tid människor ägnar åt att klaga över olika saker? Hur mycket fokus som läggs på det som inte är bra? Att missnöjet sedan dessutom skall förmedlas vidare till så många som möjligt. För att verkligen understryka de problem som uppstått i olika situationer.

Tänk om den tiden istället ägnades åt att fundera ut en plan för att göra något åt det som inte är bra. Något konkret som faktiskt skulle leda till en positiv förändring.

Jag tror att vi mår betydligt bättre om vi fokuserar på det som är bra i en situation istället för det som är dåligt. För om vi gör det är sannolikheten större att när något verkligt problem uppstår, att vi då fokuserar på hur vi kan hantera det på ett bra sätt. Med visshet om att det då är en situation som behöver ägnas tid åt för att förändra. Men om vi hela tiden letar problem kommer det som behöver hanteras bara bli en del av all annan klagosång.

Vi har var och en möjligheten att göra aktiva val här. Om vi vill vara en person som ser det som är bra, eller om vi vill vara en person som fokuserar på det som är dåligt. Men något man behöver ta ansvar för om man vill ägna tid åt att söka fel, är att inte pådyvla sin klagan på andra. För negativa åsikter påverkar mer än vi kanske förstår. Det finns till och med någon som har sagt att när någon uttrycker något negativt behövs minst 6 positiva saker uttryckas för att den negativa meningen skall neutraliseras. Ganska tänkvärt om det nu stämmer.

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www. regnsken.se

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..