På väg mot Köpenhamn!

Sitter just nu på tåget ner mot Köpenhamn. Tänker att det här med att resa med tåg är så otroligt smidigt! Bara att kliva på, njuta av färden och alla vackra landskap man åker förbi, för att sen kliva av mitt i smeten. 

Vi har laddat upp med gofika och sitter och pratar om vår vistelse. Lyxigt att få en liten weekend i härliga Köpenhamn. En stad jag besöker allt för sällan. Eller så kanske det är just därför jag uppskattar det så mycket. För att det känns så speciellt de gånger jag besöker den fina staden.

För visst är det så. Att när vi gör för mycket av sådant vi gillar, att glädjen successivt då minskar. För att vi blir vana och kanske lite blasé. Mätta på något sätt.

Det blev så tydligt när min dotter skaffade sig ett guldkort till Liseberg. Som hon längtade efter det. Att kunna få besöka den roliga nöjesparken så ofta hon ville. Och i början var det roligt. Men så småningom tröttnade hon. Och idag är Liseberg överhuvudtaget inte intressant för henne. Hade vi fortsatt att bara gå en eller två gånger varje sommar så hade hon kanske fortfarande tyckt att det vore skoj att gå dit. Kanske. 

Så kanske är det en liten nyckel till glädje. Att inte överkonsumera sådant vi tycker om. Utan tillåta oss att längta och se fram emot saker. Stort som smått.

Ha en fin start på helgen! 

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..