När tröttheten tar över och kroppen strejkar…

Jag är trött. Så galet trött. Allt har sina naturliga förklaringar. Så det är inget konstigt. Men det är väldigt frustrerande när viljan finns men inte styrkan. 

Jag mår toppen på insidan. Men min kropp bråkar med mig och har gjort det ett tag. Jag vet vad orsaken är och kommer få ordning på det framöver. Men just nu kan jag inte göra så väldigt mycket åt det. Mer än att ta hand om mig genom att äta bra, träna när kroppen fixar det och vila mycket. 

Det påverkar inte mitt jobb eller mina åtagande överhuvudtaget. Men det påverkar mitt privata liv extremt mycket. Är nog den absolut tråkigaste människa på denna jord just nu! För när ni njuter av sköna sommarkvällar i gemenskap med andra, ja då behöver jag få dra mig undan in i stillheten för att vila och ladda batterierna. Har jag varit igång och gjort mycket behövs extra utrymme för återhämtning efteråt. Så jag är verkligen ingen vidare bra eller rolig medmänniska just nu. 

Längtar galet mycket efter den pigga känslan och att ha en kropp som funkar som den ska. Men försöker vila i att allt kommer bli bra. Försöker se vad jag kan lära mig av detta. Tillit och tålamod till exempel. Och att sätta gränser och våga stå upp för vad jag behöver för att fixa livet just nu.

Vet att perioder som dessa också kan vara bra. Det finns mycket att lära sig om sig själv. Men det blir också tydligt vilka man har i sin närhet som vill ens allra bästa. De som vet och försöker förstå. Utan att pressa. Utan som istället säger ”vad bra att du tar ansvar för att ge dig själv det du nu behöver i det du går igenom, så att du så småningom mår så bra så att du orkar delta igen”. Så skönt och fint! Det gör att man kan ägna sig åt det som behövs för att bli starkare. Utan skuld eller dåligt samvete för att man inte fixar att finnas där på det sätt man hade gjort om man mådde som vanligt.

Det går givetvis aldrig att helt sätta sig in i en annan människas situation. Och det behövs inte heller. Men det som behövs är värme och empati. Att klara av att sätta sina egna förväntningar och förhoppningar åt sidan för att man på riktigt vill att den som inte mår bra får utrymme till det som behövs för att läka. Att aldrig någonsin lägga extra börda i knäet genom att påtala bristerna som blir av måendet. Att aldrig någonsin pådyvla skam eller skuld i det som är.

Kanske är en av de allra finaste gåvor vi kan ge någon vi tycker om, att vara tydlig i att man vill att personen ifråga gör allt det som behövs för att bli starkare. Även om det innebär avkall på sina egna behov under en period. Det är oerhört kärleksfullt!

Så kära kropp! Jag vet vad du berättar och jag kommer göra precis allt för att bli stark och pigg igen. Jag hoppas att det går snabbt men kommer också acceptera att det får ta den tid det tar. För jag har nu lärt mig att varje forcerat steg jag tar, oftast för att inte såra någon annan, leder till bakslag. Så nu får det bli ändring på det och istället ta steg i den takt som är lämpligt. Som tar mig framåt mot välmående. För livet är dyrbart! Och för att kunna glädjas åt det behövs en kropp som fixar att leva fullt ut de allra flesta dagar! 

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.regnsken.se

LOADING..